Sanal oyunu gerçeğe taşıyınca facia yaşandı

Şiddete yönlendiren ve gençler arasında büyük ilgi gören bilgisayar savaş oyunları bir felakete daha yol açtı.

Sanal oyunu gerçeğe taşıyınca facia yaşandı
Sanal oyunu gerçeğe taşıyınca facia yaşandı
GİRİŞ 06.10.2018 07:50 GÜNCELLEME 06.10.2018 07:50
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Ömer Faruk Karakoç ve Kerem İleri adlı liseli gençlerin, internetten satın aldıkları pompalı tüfekle parktaki oyunları sonucu 1 kadın yaralalandı. Ardından aralarında çıkan tartışmada İleri, önce arkadaşını, sonra da kendini öldürdürdü.

Ankara Şentepe’de 3 Ekim’de yaşanan olayda, ikisi de 2000 doğumlu Mimar Sinan Meslek Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Karakoç ile Mehmet Âkif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem İleri buluştu. Yanlarına internet üzerinden şipariş vererek aldıkları bir pompalı tüfek ile Müslüm Gürses Parkı’na giden çocukluk arkadaşı gençler, burada sanal ortamda oynadıkları savaş oyunlarını canlandırmak istedi. 

Pompalı tüfekten çıkan saçmalardan biri, o sırada parkta bulunan bir kadına isabet etti. Kadın hafif yaralanınca gençler korkarak olay yerinden kaçtı. Kadının vurulması üzerine aralarında tartışma çıkan gençlerden Kerem İleri, pompalı tüfek ile Ömer Faruk Karakoç’u vurduktan sonra aynı tüfekle intihar etti. İki genç de olay yerinde hayatını kaybetti. 

SATAN VE TESLİM EDENE İNCELEME

Polisin ilk incelemesinde, İleri’nin internet üzerinden 2 pompalı tüfek sipariş ettiği, tüfeklerin 25 gün önce kargo ile teslim alındığı belirlendi. Asayiş Müdürlüğü ekipleri, pompalı tüfek satan internet sitesi sahipleri ile pompalı tüfeği teslim eden kargo firmasıyla ilgili inceleme başlattı. 

Olaya 2 lise öğrencisinin dışında üçüncü bir kişinin karışıp karışmadığı da araştırılırken her iki gencin de bilgisayarlarına el konuldu. Sosyal medya hesapları kullanmayan, fotoğraf çektirmeyi sevmeyen, arkadaş ortamına çok fazla girmeyen Karakoç ve İleri’nin, buluştuklarında genelde savaş oyunları oynadıkları belirlendi.

AİLELERİN İSYANI

Çocuklarını toprağa veren Karakoç ile İleri aileleri ise olayın şokunu yaşıyor. Aileler, “Lise öğrencisi bir çocuk nasıl oluyor da internet üzerinden pompalı tüfek satın alabiliyor? Silahı eve getiren kargocu bunu nasıl bir çocuğa teslim eder? Bizim canımız yandı, başkasının yanmasın. Bu kadar kolay silah alınmasına müsaade edilmesin” diye isyan ettiler.

Hürriyet

YORUMLAR 78
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bir vatandaş gençler parayı nerden buluyor bu silahları almak için demiş...günümüzde ahlak bozuldu,ortalık desen sapık kaynıyor. gençler parayı kendilerinden yaşça çok büyük kişilerle arkadaşlık kurarak buluyorda olabilir.internet salonları,halı sahalargibi yerlerde gençlerle yaşça büyükler içice. bu gibi yerler sıkı denetlenmeli,polis devamlı baskın verip kimlik kontrolu yapmalı ki,kötü niyetli kişiler buralardan uzak dursun.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    interneti boşverin,gidin İstanbul - Karaköy yeraltı çarçısına,200-500 arası fasulya büyüklüğünde ucu sivri mermi atan tabancalar var,6 ay öncede 400 tl civarı büyükçe saçma atan dürbünlü tüfekde satıyorlardı.yani herkese satılan bu tabancaların mermisi bir insanın kafasına,dalağına,böbreğine,kasığına neyin gelse bayağı zarar verir,hatta ufak bir çocuğu öldürebilir bile.
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu anne ve baba nın hiç mi suçu yokkkkk... aile neyi sevip sevmediğini biliyor çocuğu bilgisayar başına koyarken arada bir bak neler yapıyor bu parayı nerden buluyor devlet hepsini tek tek soruştursun.
    Cevapla
  • Realist 5 yıl önce Şikayet Et
    yetişkin gibi davranıp belki de babasının kimliği ile almışlardır, kargocu paketin içinde ne olduğunu bilmez, mevzu tamamen ailenin ihmalkarlığı, sonra da hatalarını onu bunu suçlayıp örtbas etmeye çalışırlar
    Cevapla
  • Bir Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    Satan siteyi anladık ta, kargonun ne suçu var. İçinde ne olduğunu biliyormu ki? Nasreddin Hoca'nın "Hırsızın hiç mi suçu yok" fıkrası gibi. Aileler suçu kendi üzerlerine almak istemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın