Erdoğan talimat verdi! 'Ekmek, yağ, bal yemeli mi yememeli mi araştırılsın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beslenmeyle ilgili açıklamalar yapan uzmanları eleştirerek, "Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran farklı açıklamalar var. Bu işi çözün. Millet tartışmalar arasında kalmasın. Vatandaş doğru bilgiyi alsın" talimatı verdi

Erdoğan talimat verdi! 'Ekmek, yağ, bal yemeli mi yememeli mi araştırılsın'
Erdoğan talimat verdi! 'Ekmek, yağ, bal yemeli mi yememeli mi araştırılsın'
GİRİŞ 22.11.2018 06:51 GÜNCELLEME 22.11.2018 06:52
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde bir araya geldiği Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'na bağımlılıkla mücadele edilmesi, yerli ilaç oranının artırılması ve israfın önlenmesi için talimat verdi.

 

 

Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sistem kapsamında oluşturulan 9 kurulla toplantı trafiğini tamamladı. Erdoğan kurul üyelerinden özellikle uyuşturucu ve internet bağımlılığıyla mücadele edilmesi konusunda çalışma yapılmasını istedi. Erdoğan son günlerde tartışılan gıda israfının önlenmesi konusunda da çalışma yapılmasını istedi.

YERLİ İLAÇ

 

 

Yerli ilaç oranının artırılması için talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yürütülen yerli ve milli ilaç ve teknoloji çalışmalarının hızlandırılması gerek" mesajı verdi.

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIYOR

Erdoğan son günlerde piyasada beslenmeyle ilgili topluma tavsiyelerde bulunan kişilerle ilgili de eleştiride bulunarak, "Biri çıkıyor 'ekmek yiyin' diyor, biri de 'yemeyin' diyor. Biri 'yağı su gibi için' diyor diğeri başka bir şey. Biri 'bal ye' diyor, biri 'yeme zararlı' diyor. Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran farklı açıklamalar var. Bu işi çözün. Millet tartışmalar arasında kalmasın. Vatandaş doğru bilgiyi alsın" dedi.

YORUMLAR 44
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Dedem babam ne yediyse aynisini yemeye calisiyorum dedem 92 yasinda efaat etti babam sekseninde hala bisiklet suruyor namazlarini ayakta kilabiliyor karatay maratay dinlemem arkadas babamin yolundan devam
    Cevapla
  • Tecrübe 5 yıl önce Şikayet Et
    Yağ su gibi içilir mi be kardeşim? Zeytinyağı tamam,faydalı..Ama her şeyin bir haddi hududu vardır.Sporcu ve ağır işte çalışan bir insan belki aldığı aşırı gıdayı yakar,zararını görmez.Çalışmayan,yorulmayan kişiler,kesinlikle aşırı karbonhidrattan kaçınmalıdırlar.Hele sindirim organları veya bünyesi hassas olan kimseler her şeyin aşırısından zarar görebilirler.
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    artan nüfus ile talebi doğal yollardan karşılayamayan gıda sektörü katkılar ve yapay ürünlerle bu açığı kapatma yoluna gidiyor.şekersi doğal balın kilosu 250 tl kaç kişi alabilir.tereyağı 50 tl .süt tozundan yapılan peyniri,50 günde büyüyen tavuğu yemesen daha iyi.
    Cevapla
  • Aç Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Birileri kalkmış hiç ekmek yemeyin diyor.Diğeri günde 50-60 tane zeytin yeyin diyor.Ekmek yerine ceviz yemek öneriliyor.Çoğunu denedim.Zeytini fazla yedim;az kaldı midem deliniyordu.Sadece ceviz,zeytin,peynir insanı doyurmuyor ve tok tutmuyor ki.Bir saat sonra tekrar acıkıyorsun.Aşırı gitmeden biraz ekmekle beraber yeyince;insanın beli düzeliyor ve bir kaç saat yemek ihtiyacı duymuyorsun.
    Cevapla
  • Yemeyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeyin diyorrrrrr
    Cevapla
  • Letaif 5 yıl önce Şikayet Et
    Kişi,kendi kendisinin doktoru olabilmeli.Uzman ve doktorların görüşünün ortalaması alınmalı.Fazlası bünyeye zararlı olabilecek gıdalar,dikkatli tüketilmeli.Azı karar çoğu zarar düsturu her zaman gözönünde bulundurulmalı.Acıkmadan yememeli.Yemekler arası en az 6 saat olmalı.Aşırı tıkınmamalı.Sofradan doymadan kalkılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!