Ankara'da milyonluk operasyon

Yenimahalle'de bir şirkete yönelik operasyonda farklı firmalar adına kestikleri naylon faturaları komisyon karşılığı satarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla bir kişi yakalandı. Operasyonda 42 milyon 300 bin lira değerinde naylon fatura ile farklı firmalar adına düzenlenmiş fatura koçanları ele geçirildi.

GİRİŞ 21.12.2018 07:12 GÜNCELLEME 21.12.2018 12:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara'da farklı firmalar adına kestikleri naylon faturaları komisyon karşılığı satarak devleti zarara uğrattıkları iddia edilen  şüphelilere yönelik operasyonda bir kişi gözaltına alındı. 

 

 

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suç ve Suç  Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle'deki İvedik Organize  Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir şirket yetkililerinin naylon fatura düzenlediği  ihbarı üzerine harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla soruşturma başlatan  ekipler, söz konusu şirkete düzenledikleri operasyonda 42 milyon 300 bin lira  değerinde naylon faturaya el koydu.

 

 

Ayrıca şirkette yapılan aramalarda farklı firmalar adına düzenlenmiş  alış-satış belgeleri ile irsaliyeli fatura koçanları ve üç ayrı firma adına  düzenlenmiş kaşeler bulundu.

Operasyonda şirket yetkililerinden M.U'yu gözaltına alan ekipler,  M.K.Ö'nün yakalanması için çalışma başlattı.

YÜZDE 10 KOMİSYON KARŞILIĞINDA FATURA KESMİŞLER

Mali Şube ekipleri yaptıkları incelemede, firma yetkililerinin  herhangi bir hizmet ve mal alım satımı olmadan yüzde 10 komisyon karşılığında  isteyenlere yüklü miktarda fatura sattıklarını ve devleti mali yönden hiçbir  ticaret olmadan zarara uğrattıklarını belirledi.

Ekiplerin benzer şekilde vergi kaçırmak ve KDV matrahını azaltmak  için naylon fatura düzenleyen ve kullanan şirketleri tespit etmek için  çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

YORUMLAR 3
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Birşey olmaz bunlara.. İki gün sonra salıverilirler.. Maalesef, biz vergimizi ödeyelim, bu hainler gelip devleti dolandırsın, bizim hakkımızı gasbetsin sonra da ellerini, kollarını sallaya sallaya gezsinler... İnş öyle olmaz..
    Cevapla
  • ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlardan naylon fatura alan şirketler, savunmanızı hazırlayın, verilen cezaları ödemek için ek bütçe ayarlamaya başlayın, sizi bulurlar emin olun
    Cevapla
  • H E R C A İ 5 yıl önce Şikayet Et
    Devleti yani sonuçta milleti soyanlara en ağır cezalar verilmelidir.Bütün mal varlıklarına el konulsun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı