Eyüpsultan'a iki müze müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhur İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Deniz Köken, ilçedeki müze eksikliğine değinerek Eyüpsultan Müzesi ve Rumeli Müzesi projelerini açıkladı.

Eyüpsultan'a iki müze müjdesi
Eyüpsultan'a iki müze müjdesi
GİRİŞ 28.01.2019 14:09 GÜNCELLEME 28.01.2019 14:09

Alibeyköy Mahallesinde esnaf ziyareti esnasında konuşan Deniz Köken, Gaziantep’te göreve geldikten sonra beş adet müze yapıldığını belirterek, mutlaka bir Eyüpsultan Müzesi olması gerektiğini söyledi. Köken, Feshane’nin müze olmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışma başlattığını, projeyi detaylı incelemek için doneleri aldığını belirtti.

 

 

ALİBEYKÖY'E DE RUMELİ MÜZESİ

Alibeyköy’de ise bir Rumeli Müzesi kurmak ve bütün Balkanlar’da bulunan eserlerin minyatür hallerini burada sergileyebilmek istediğini açıklayan Köken, "Ben yapamayacağım işleri konuşmam. Eyüpsultan’ı bu saatten sonra sanayi şehri yapacağım desem kimse inanmaz. Biz onun için merkezinde sosyal çalışma olarak çocuğu, kadını, genci, yaşlısı ve engellisini projenin bir tarafına diğer tarafına üreten, ortasına ise kültürü almamız lazım. Bu şehir kültür turizmi ile kalkınabilir" dedi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...