CHP panikledi! Bu neyin korkusu böyle

İstanbul'da oyların yeniden sayılma kararı sonrası, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı 10 binlere düşünce CHP büyük bir panik yaşandı. CHP, İl Seçim Kurulu'na başvurarak, sayımların tedbiren durdurulması konusunda bir karar aldırdı. Yüksek Seçim Kurulu kanununda ise "sayımlar durdurulamaz" hükmü yer almasına rağmen böyle bir kararı aldı ancak daha sonra kararı iptal etti.

CHP panikledi! Bu neyin korkusu böyle
CHP panikledi! Bu neyin korkusu böyle
GİRİŞ 03.04.2019 06:58 GÜNCELLEME 03.04.2019 07:01
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin sistematik oy hırsızlığına itiraz ederek, oyların yeniden sayılması için başvurması CHP'de büyük paniğe neden oldu.

 

 

CHP'liler İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurarak, sayımların tedbiren durdurulması konusunda bir karar aldırttı.

Yüksek Seçim Kurulu kanunlarında ise "sayılmaz durdurulamaz" hükmü yer alıyor. Böyle bir karara rağmen, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun aldığı skandal karar sonrası gelen tepkilerle üzerine karar iptal edildi.

 

 

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonrası yaşananlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

FARK HIZLI BİR ŞEKİLDE AZALIYOR

"Bu çalışma esnasında gördük ki çok hızlı bir şekilde aradaki fark azalıyor."

CHP PANİĞE KAPILDI

"Bugün maddi hataların düzeltilmesine ilişkin ilçe seçim kurullarına yapmış olduğumuz düzeltme işleminin dışında geçersiz oyların sayımına ilişkin bir de tüm oyların sayımına ilişkin başvuruda bulunduk. Bazıları sayıma karar verdi. Bazı ilçeler de bekletti. İlçe seçim kurullarının özellikle bazı ilçe seçim kurullarının verdiği karar üzerine sayıma başlanılmasının ardından, geçersiz oyların AK Parti lehine yazılmaya başlandığını görünce CHP paniğe kapıldı, soluğu İl Seçim Kurulu'nda aldı. İl Seçim Kurulu da tedbir kararı vererek bu sayımı durdurdu."

"Bir hukukçu olarak il seçim kurulları bugüne kadar herhangi bir tedbir kararı vermemiş bu şekilde. YSK'nın daha önce verdiği karar ve kararlar var. Sayım devam ederken İl Seçim Kurulları durdurma kararı veremez diye."

BU NEYİN KORKUSUDUR

"Böyle bir tablonun oluşması bizleri hayrete düşürdü. Sormak istiyorum, CHP'ye; Bu kadar acelecilik ne dendir? Bu sayımı asla yaptırmayız şeklindeki çıkışlar neyin korkusudur?"

YORUMLAR 134
  • Şehzade 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Binali bey kazanırsa bunların rezilliği ayyuka çıkar.Chp nin hırsızlığıda tescillenmiş olarak tarihe geçer.
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: onlar daha çok kıvranırlar.. esas kıvranmada ahirettedir. bekleyin ve izleyin. müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    çoğu yerlerde zarfa çift muhtar oyu verdi diye tüm oyların iptal edildiği konuşuluyor. bu durum çok vahim bunları sandık başkanları bilmiyor mu yoksa sandık başındaki müşahitler ne işe yarar. sadece para alsınlar diye sandık başına müşahit verilirse olacağı budur. müşahit niye verilir. sandığa gidenleri bilgilendirme, oyların sayımı takip etmek için. lakin anlaşılıyor ki bazı yerlerde müşahitler, sandık memur ve başkanları iyi seçilmediği görülmekte. bu şu demek değil, bizden sizden olsun demek değil. önemli olan adaletli olmak, bizler bunu arıyoruz.
    Cevapla
  • Seda 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay hırsızlar vay Şer ittifakları teyakkuzda
    Cevapla
  • akıl 5 yıl önce Şikayet Et
    HDP nin CHP ye çalıştığı alenen ispatlandı.İttifak yoktu hani! Üstüne birde fetöcü müşahitlerle oy çalmış hırsızlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor