Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu sürüyor

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan gurbetçiler gümrükte araçlarıyla uzun kuyruk oluşturuyor.

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu sürüyor
Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu sürüyor
GİRİŞ 20.07.2019 15:47 GÜNCELLEME 20.07.2019 15:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki Türkler, yaz tatillerini geçirmek için memlekete gelmeye devam ediyor. Bulundukları ülkelerden aileleriyle birlikte araçlarıyla yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda girişlerinde yoğunluk oluşturuyor. Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin yoğun gelişiyle birlikte personel sayısını artırdıklarını söyledi. Yetkililer, yoğunluk nedeniyle, gümrükte bulunan 10 peronun tamamından geçişler sağlandığını buna rağmen zaman zaman gümrük içinde kuyruklar oluştuğunu açıkladı.

'VATANIMIZA GELDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ'



Almanya'dan tatili memleketi Karaman'da geçirmek için gelen Melih Kibar, yolculuklarının iyi geçtiğini belirterek, "Geçtiğimiz yılla göre sınır kapılarından geçişlerimiz rahattı. Vatanımıza geldiğimiz için çok mutluyuz. Yaklaşık 6 hafta ülkemizde kalacağız. Tatil için ise Antalya'ya gitmeyi düşünüyoruz" dedi. Tatillerini Adapazarın'da geçirmek için Fransa'dan  gelen Yener Söyler, "Güzel bir yolculuk geçirdik. Sınır kapılarında zaman zaman beklesek de şikayetçi değiliz. Türkiye'ye giriş yaptık şu an çok mutluyuz" dedi.

SIRBİSTAN KALOTİNA SINIR KAPISI'NDA 6 TÜRK POLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ

Türkiye ile Sırbistan İçişleri Bakanlığı'nın anlaşmasıyla Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaz tatillerini anavatanlarında geçirmek için araçlarıyla yola çıkan gurbetçilerin Sırbistan'dan geçişlerine yardımcı olmaları için 6 Türk gümrük polisi görevlendirildi. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan görevli olarak giden Türk polisleri, gurbetçilerin evrak işlerine kadar tüm işlemlerine yardım edip, Sırbistan'da sınır kapısından  kolay geçişlerini sağlıyor. 

YORUMLAR 9
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulunmuş olduğu ülkede kurallara sım sıkı uyan kişiler Türkiye ye geldiği zaman kural filan tanımıyorlar. Hız, camdan sigara izmariti ve çöp atmalar.(Türkiye ye gelen kişilerin hepsini kapsamıyor bu yazım)
    Cevapla
  • Erol 09 4 yıl önce Şikayet Et
    76 dan 91 re kadar arabayla gittim o zamanlar gorecektiniz Kapikuleyi ,enson 2010 da gittim hersey cok degismis ,cok beklemeden gectim islemler kisa surede yapildi.
    Cevapla
  • Saniye 4 yıl önce Şikayet Et
    Tūrkiyeden geri dönūşlerinde gūmrūkten sigara almasınlar bulgarlar 18 yaş ūstū kişi başı iki paket bırakıyor gerisini alıyorlar haberiniz olsun bilmeyenlere duyurulur yani sigara kartonunu açıp içinden iki paket veriyor gerisini alıyor, başka paketiniz varsa onuda alamıyorsunuz
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyedeki soforum diyenler utanin bakinda manzaraya medeniyet bole birsey turkiyedekiler olsa her yeri kaplarlardi
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadiiiii gözüm be oradan. Avrupalı olduk deyip Türkiye ye gelip hız yapan, camdan izmarit atan. çöp atan, ne şartlar altında orda çalıştığını unutup Türkiye ye geldiğinde yukarıdan konuşan kişileri hangi kefeye koyuyorsun. biri medeniyet mi dedi. Görüyoruz dünya yanıyorken benzin döken medeniyetli olan devletleri. .....fıssssssss
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetci karde$ helal olsun en güzel yorumu yaptin..Türkiyede birde sokakda yola cikan kedi köpek gibi hayvanlara korksun kacsin diye korna caliyor el koL hareketleri yapiyorr..70 Model Reno´lar´Dogan´$ahinler otobüsler kamyonlar hep soldan gidiyor dikkatli olun Mainz´den selamlar..
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sınır kapısından sık sık geçerim. Önceki yıllarda bulgar kapısında beklerdik şimdi türkiye kapısında bekliyoruz. Ab bulgarlara iş yapmayı ögretti ama bizde durum kötü maalesef, umarım önlem alınır.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yeri kaplama gibi bişey olamaz yollar arasında plastik ayırıcılar var. O adamların okadar medeni göründügüne bakma her yer per şişe ve kola kutusu.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gelenler Pakistanlimi? Bunlarda Türk kardes daha önce Türkiyeden gitmisler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!