Yeni yılın ilk bebekleri

Bartın'da daha önce 3 kez düşük sebebiyle çocuklarını kaybeden Kaplan ailesinin 2008 yılının ilk dakikalarında 1 kız çocuğu oldu. İstanbul'da ise ilk bebek Zilan oldu. Ancak Zilan'ın babası o dakikada mesaide idi..

Yeni yılın ilk bebekleri
Yeni yılın ilk bebekleri
GİRİŞ 01.01.2008 09:03 GÜNCELLEME 01.01.2008 09:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Normal doğumuna 5 gün kala erken doğumu gerçekleşen bebeğe aile daha isim vermedi.


Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2008 yılının ilk bebeği dünyaya geldi. Şuayip (32) ve Muhterem Kaplan'ın (31) 2 kilo 300 gram ağırlığında bir kız çocukları dünyaya geldi. Normal doğumuna 5 gün kala sancılanan ve bebeğin kakasını yapması sonucu sezeryana alınan anne, 2008 yılının ilk dakikalarında bebeğini dünyaya getirdi. Saat 23.50'de hastaneye gelen Muhterem Kaplan, hemen ameliyathaneye alındı. Saatler 00.03'ü gösterdiğinde Bartın'da 2008 yılının ilk bebeği dünyaya gelmiş oldu.


Uzman Doktor Bülent Bayrak tarafından gerçekleştirilen sezeryan sonucu dünyaya gelen bebeğe aile henüz isim vermedi.


3 kez baba olmanın eşiğinden dönen Şuayip Kaplan, 'Allah herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Biz 5 gün sonra bekliyorduk ancak sancı olunca hastaneye geldik. Hemen sezeryana aldılar. 2008 yılının sürprizi oldu' dedi. Anne karnında kakasını yapan bebek küveze konuldu. Annenin ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


İSTANBUL'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ



 


 İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Zeytinburnu Ek Hizmet Binası'nda dünyaya geldi. Antalya'da bir inşaatta çalışan baba Yakup Kaya'nın eşi Necla Kaya (21), saat 24.00'te normal doğumla 2 kilo 850 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi.


Babanın işi dolayısıyla doğumunda bulunamadığı bebeğe Zilan ismi verildi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Bakar, doğumun ardından genç anneyi ziyaret ederek Zilan bebeğe altın taktı.


NEVŞEHİR'DE YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ, 5'ER DAKİKA ARAYLA DOĞDU


Nevşehir'de yeni yılın ilk bebekleri, Nevşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 5'er dakika arayla dünyaya gözlerini açtı. Nevşehir'de yeni yılın ilk bebeği, Gülşehir ilçesinin Kızılkaya köyünden Nevşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gelen Remzi Altuntaş ve Asiye Altuntaş çiftinin, saat 00.12'de dünyaya gözlerini açan kız bebekleri oldu.


Nevşehir'in merkeze bağlı Boğazköy köyünden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gelen Ercan Cingitaş ve Halime Cingitaş çiftinin kız bebekleri ise saat 00.17'de doğdu. Altuntaş ve Cingitaş aileleri, gazetecilere yaptıkları açıklamada, kız bebeklerine henüz bir isim vermediklerini ancak her iki kız bebeğine de aynı ismi vermeyi düşündüklerini söyledi. Yaklaşık 3'er kilo ağırlığındaki her iki bebeğin de sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.


ANTALYA'DA YILIN İLK BEBEĞİ



Antalya'da yılın ilk bebeği, Atatürk Devlet Hastanesi'nde dünyaya geldi. Elvan ve Ömer Demir çiftinin erkek bebekleri 00.05'te doğdu. Antalya'da birlikte serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yapan Elvan ve Ömer Demir çiftinin, saat 00.05'te erkek bebekleri dünyaya geldi. İlk çocuğuna normal doğumla kavuşan Elvan Demir'in, annesi Gülsüm Ergin'in de yine bir yıl başı gecesi saat 00.00'da doğum yaptığı öğrenildi. Bir buçuk yıl önce evlenen çift, bebeklerine henüz bir isim koymadıklarını söylediler.


KARS'TA YENİ YILIN İLK BEBEKLERİNE HEDİYE.


Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden ile Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun eşi Ayşe Alibeyoğlu, yeni yılın ilk 5 bebeğine çeyrek altın hediye etti. Vali Erden, eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve Ayşe Alibeyoğlu, Kars Doğum ve Çocuk Bakımevinde, yeni yılda dünyaya gelen bebek ve annelerini ziyaret etti. Yeşim Erden ve Ayşe Alibeyoğlu, yeni yılda dünyaya gelen, Muhammet, Mustafa, Burhan, Nazlı ve Mert ismi verilen bebeklere çeyrek altın hediye etti. Vali Erden de bebeklerin annelerini tebrik ederek, bebeklerinin hayırlı evlat olmasını dileğinde bulundu. Erden, daha sonra hastanede tedavi gören vatandaşların sorunlarını dinledi.


ERZİNCAN'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ


Bu arada, Erzincan'da da yeni yılın ilk bebeği Erzincan Devlet Hastanesinde dünyaya geldi. Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde yaşayan, 3 yıllık evli Murat Göler'in eşi Suzan Göler (24) 01.00'da 3 kilogram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yeni yıla "Sudenaz" ismini verdikleri bir kız çocuğu babası olarak giren Murat Göler, çok mutlu olduğunu ifade etti.


BURSA'DA YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ



Bursa Zübeydehanım Doğumevi'nde biri kız iki bebek, saat 00.01'de dünyaya geldi. Yeni yılın ilk dakikasında, Hülya-İlyas Okul çiftinin kız, Nermin-Sabir Arslantaş çiftinin ise erkek çocukları dünyaya geldi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen İlyas Okul ve Sabir Arslantaş, çocuklarına isimlerini ilerleyen günlerde koyacaklarını söylediler. Bebeklerin ailelerinin ilk çocukları olduğu öğrenilirken, iki bebeğin de 3 kilo 200 gram olarak dünyaya geldikleri bildirildi.


Zübeydehanım Doğumevi Başhekim Yardımcısı Mithat Bursalı, bu yıl hastanelerinde 13 bin 291 bebeğin dünyaya geldiğini, bu rakamın Bursa genelindeki doğumların yarısı olduğunu söyledi. AK Parti Bursa milletvekilleri Ali Koyuncu ve Canan Candemir Çelik yeni yılın ilk bebeklerine altın hediye ettiler.


YENİ YILDA "İKİZ" MUTLULUĞU... -


Tokat'ta öğretim görevlisi Ümit ile öğretmen Mehtap Demirci çifti, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen ikiz bebekleri Elvinsu ve Ömer Kaan'ın sevincini yaşadı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 30 yaşındaki öğretmen Mehtap Demirci, Karşıyaka Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yeni yılın ilk dakikalarında sezaryenle biri kız diğeri erkek ikiz bebek dünyaya getirdi. Elvinsu adı verilen ve 2 kilo 900 gram ağırlığında doğan bebek ile 1 dakika sonra 3 kilo 200 gram ağırlığında dünyaya gelen ve Ömer Kaan adı verilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan baba Ümit Demirci, yeni yılın ilk anında ikiz bebeklerinin dünyaya gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Yeni yılın ilk bebeği olduğu için ayrıca mutluyum. İkiz bebek olması sürpriz oldu. Yeni yıl sevincine ikiz bebek sevinci de eklendi" diye konuştu. Doğumu gerçekleştiren doktor Pınar Yıldırım ise "Yeni yılda doğan Tokat'ın ilk bebekleri gayet sağlıklı" dedi.

YORUMLAR 2
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    . adı Dilârâ olsun :)
    Cevapla
  • Muhammed Doğru 16 yıl önce Şikayet Et
    Adını cemile koysunlar :))). .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı