AK Parti'den Alman televizyonunun Atatürk yayınına sert tepki

AK parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mustafa Kemal Atatürk'ü Nazi diktatörü Adolf Hitler ile kıyaslayan ve "iş birliği yaptılar" iftirasında bulunan Alman televizyonunun skandal yayınına ilişkin, "Bu yayını kınıyoruz. Devletimize ve milletimize yapılmış kabul ettiğimiz çirkin bir saldırıdır" dedi.

GİRİŞ 07.12.2019 00:25 GÜNCELLEME 07.12.2019 00:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Alman ARD Televizyonu'nun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yayınına değinen Çelik, "Devletimizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dönük çirkin yayını, özellikle Atatürk'ü Hitler'e benzeterek yapılan bu yayını en şiddetli şekilde kınıyoruz, bunu asla kabul edilemez bulduğumuzu ifade ediyoruz." diye konuştu.

"Basın özgürlüğü adı altında Türkiye'deki devlet adamlarına dönük eleştiri sınırlarını aşan, basın özgürlüğüyle hiçbir zaman bağdaştırılamayacak ifadeler, maalesef bunlarda bir tutum haline gelmiş durumda." değerlendirmesinde bulunan Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük karalama kampanyası, neredeyse Almanya basınında bir yıl içerisinde çok önemli bir yer tutuyor. Tabii ki Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına yapılan bu saygısızlığı hiçbir suretle kabul etmemiz mümkün değil. Bunu en şiddetli şekilde kınadığımızı belirtiyoruz ve şunu ifade etmek isteriz o yapılan yayının, o çirkin ifadelerin kesinlikle basın özgürlüğü ile bir ilgisi yoktur. Burada yapılan hakaretler doğrudan milletimize ve devletimize yapılmıştır. Gereğinin yapılması için de ilgili bakanlıklarımız faaliyete geçecektir aynı şekilde de oradaki vatandaşlarımız, STK'larımız da gereken tepkiyi göstermektedir.

Devletimizin kurucusuna, Atatürk'e dönük saygının gösterilmesi bir entellektüel egzersiz konusu değildir. Bu konuda herkesin gereken hassasiyete sahip olmasını bekliyoruz. Almanya'daki vatandaşlarımız da oranın vatandaşı olan soydaşlarımız var. Onların da vergileriyle yayın yapan bir kamu yayın kuruluşu bu. Bu yayının herhangi bir şekilde temel değerlerimize bir saldırı şeklinde asla tezahür etmemesi gerekir. Bir de tabii orada son derece planlı ve düzenli bir şekilde başka mahfillerde gördüğümüz şekilde Atatürk ile Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirme şeklinde çirkin bir provokasyona imza atılıyor."

"YAYIN KURULUŞU DERHAL ÖZÜR DİLEMELİ"

Ömer Çelik, eğer tarihle ilgili bir tartışma yapılmak isteniliyorsa kara propaganda yapılması yerine bu konudaki uzman tarihçilerin ve Türk tarihçilerin o televizyon kanalına çağırılarak, tezlerin ve karşı tezlerin dinlenilmesinden hiçbir zaman rahatsız olmayacaklarını belirtti.

Türk tarihçilerin belgelerle, sahip oldukları müktesebatla gereken bilgileri vereceğini belirten Çelik, "Ancak bunun yerine Atatürk'

NE OLMUŞTU?

Alman birinci devlet televizyonu ARD'de yayınlanan "ttt-titel thesen temperamente" isimli programda, Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin skandal ifadeler yer aldı. Programda Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinin en vahşi diktatörü Adolf Hitler ile kıyaslandı. Atatürk'ün Hitler Almanyası ile işbirliği içinde olduğu iddia edilen programda art arda iftiralar atıldı.

Programda, "Atatürk Türkiye'yi modern bir devlet haline getirmek için Hitler rejimiyle de çalıştı" denildi. Atatürk'ün "tek devlet, tek lider, tek dil, tek din istediği" kaydedilen programda, Atatürk'ün Nazi Almanyası'ndan zehirli gaz bile satın aldığı ve bunlarla Dersim'e saldırdığı ileri sürüldü.

YORUMLAR 6
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani CHP Atatürkcüydü ? Nerdeler ? Almanyayi bir protoste etsinlerde görelim. CHP,nin ipleri Almanyanin elinde oldugu icin giki cikmiyor.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye sesleri çıksın ki. Onlar zaten Almanlarla kardeşler.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu yapılanları ilk mi sanıyorsunsuz ? Bunun gibi daha çook şeyler yayınladı bu nazi artıkları bu ilk değil. Osmanlı’ya saldırıyorlar, dinimize hakaret ediyorlar, Başkanımıza ve ailesine hakaret ediyorlar ve son olarak insanımızı küçük görüp bizlerede hakaret ediyorlar. Demokratik, Batılı değerlere inanan ve dinden uzak iyi eğitim almış Türk’ler büyük şehirlerde geri kalmışlarda Anadolu’da yaşıyor diyecek kadar iğrençleşip, adileşebiliyorlar.
    Cevapla
  • Ferdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Neredesin eyyyyy türk gençliği atanı savunamayacak kadar pasifsiniz bu atanın gençliği neden sessizsiniz neredesiniz neden toplanmıyorsunuz meydanlarda almanyadaki faşistlere neden sesiz kalıyorsunuz yakışmadı Atatürk'ü sevenler yakışmadı ataya izanan dilleri susturamadınız böyle Atatürk çülük olmaz
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk düşünce dernekleri neredesiniz neden meydanlara inmoyorsunuz bakın atamıza saygısızlık var hain diyorlar naziden beter diyorlar neredesiniz kadıköy bakırköy beylikdüzü izmirli vatandaşlar susmak yakışmıyor bumu ataya vefa borcunuz
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp li gardolap Atatürkçüler nerde ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz