Ezan Duası fazileti: Arapça yazılı & Türkçe anlamı! Ezan okunurken okunacak dua...

Ezan Duası, Cenab-ı Hakk'a gönülden bağlı müminlerin sevabına ve faziletine mazhar olabilmek ve onları en üst mertebeye taşıyabilmek adına okunmaktadır. Kişiliği ve davranışlarıyla bütün Müslümanlar'a ışık tutan Peygamber Efendimiz'in şefaatine mazhar olabilmek için okunan Ezan Duası nasıl yapılır? ''Sünnet'' bir ibadet olma özelliği gösteren Ezan Duası Arapça okunuşu & Türkçe anlamı!

Ezan Duası fazileti: Arapça yazılı & Türkçe anlamı! Ezan okunurken okunacak dua...
Ezan Duası fazileti: Arapça yazılı & Türkçe anlamı! Ezan okunurken okunacak dua...
GİRİŞ 02.05.2020 20:02 GÜNCELLEME 02.05.2020 21:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ezan Duası, müminlerin en hakiki yolu bulması için yön veren Peygamber Efendimiz (S.A.V) tarafından okunması hayırlı olarak ifade edilmekte ve çeşitli İslam alimlerince de muhakkak dile getirilmesi gerektiği belirtilmektedir. Bu duayı okuyan Müslümanlar, alemlerin Rabb-i olan Cenab-ı Hakk'tan en kıymetli zaman diliminde hacetlerini aktarırken, aynı zamanda şükrünü de eda ederek makamının yükselmesine vesile olacaktır. Peki, ahirette kurtuluşa ermemizi sağlayacak Peygamber Efendimiz'in şefaat etmesi adına okunan en faziletli ve sevabı büyük ibadetlerden biri olan Ezan Duası nasıl yapılır? Müezzinin ezanı tamamlamasıyla beraber okunan ve Allah-u Teala'nın rızasına ve sevgisine nail olabilmek maksadıyla muhakkak her ezandan sonra tekrarlanması tavsiye edilen Ezan Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı...

 

 

Öncelikli olarak Allah'ın varlığına ve birliğine inanan, onun koyduğu tüm emirleri yerine getirerek koyduğu yasaklardan şiddetle kaçınan ve daima hayatına iyilikler ve güzellikler katarak sevap kazanmak için ibadet eden Müslümanların ezanı dinlemesi ve içinden tekrar etmesi son derece faziletli bir sünnettir. Bununla birlikte ezan vaktinde gerçekleştirilen dualar yüce Mevla'nın izni keremiyle reddedilmediği için de ehemmiyeti bir hayli yüksektir. Ezan Duası, her ne kadar farz bir ibadet olmasa da fazileti ve sevabı yüksek bir sünnet olduğu için mutlaka okunması gerektiğinin özellikle altı çizilirken, hem Peygamber Efendimiz'in hem de sahabelerinin bu duayı her ezanın bitmesinin akabinde söyledikleri bilinmektedir.

EZAN DUASININ FAZİLETİ NEDİR?

-Ezan Duası’nı okuyan bir Müslüman, Cenab-ı Hakk’ın rahmetine ve mağfiretine erişmektedir.

 

 

-Şeytan’ın kurduğu çeşitli tuzaklardan korunmak açısından oldukça fayda gösteren bir dua olma özelliği göstermektedir. Ezan Duasını okumaya devam eden müminlerden şeytanın uzak durduğu belirtilmektedir.

-Bir mümin Ezan Duası’nı okuduktan sonra camiye gidip farz olan namaz ibadetini eda ederse, yaratıcının katında çok daha hayırlı bir kul olmaktadır.

-Ezan Duası, kişileri bütün kötülüklerden ve haram olan işlerden muhafaza eden mukaddes bir dua olma özelliği göstermektedir. Bu duayı okuyan Müslümanlara, meleklerin daha çok yaklaştığı söylenmektedir.

-Ezan Duası'nı okuyan kişilere Peygamber Efendimiz de kendisinden şefaatçi olacaktır ve her iki cihanda da kişinin huzura ve rahata kavuşmasını, üzerindeki ağırlıklardan kurtulmasını sağlayacaktır.

EZAN DUASI NASIL YAPILIR?

اللَّهُمَّ رَبَّ هَذِهِ الدَّعْوَةِ التَّامَّةِ وَالصَّلَاةِ الْقَائِمَةِ آتِ مُحَمَّداً الْوَسِيلَةَ وَالْفَضِيلَةَ وَالدَّرَجَةَ الرَّافِعَةَ وَابْعَثْهُ مَقَاماً مَحْمُوداً الَّذِي وَعَدْتَهُ إَنَّكَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ

EZAN DUASI ARAPÇA OKUNUŞU…

"Allahumme Rebbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tuhlifu'l-mîâd." (Buhârî, Ezan, 8)

EZAN DUASI TÜRKÇE ANLAMI…

"Ey bu tam davetin ve kılınmak üzere olan bu namazın Rabbi olan Allah’ım! Muhammed’e vesileyi, fazileti ihsan et. Bir de kendisine va’d ettiğin Makam-ı Mahmûd’u verip oraya ulaştır, muhakkak ki Sen vaadinden dönmezsin."

YORUMLAR 14
  • oraloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: nashat ve bilgilendirmeyi genelde yayınlamıyorsunuz galiba . halbuki herkeze lazım. çünkü dua herzaman kabul olmaz( Bak: imamı Gazali hz.)duanın kabul olduğu zamanlar vardır. benden söylemesi. ezan zamanı duanın kabul olduğu zamandır. müşahade yakin ehli.
    Cevapla
  • DADAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH var gam yok bütün insanları seviyorum vatan hainleri hariç
    Cevapla
  • BUĞRAHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    temas yok covit 19
    Cevapla
  • BUĞRAHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    bu biraz zor dua ben 9 yaşındayım
    Cevapla
  • emrew 4 yıl önce Şikayet Et
    bulunduğumuz yöre itibari ile her vakitten sonra bu dua hoca tarafından okunurdu. sayesinde okuyarak ezberlemiştim hala daha ezberimde.
    Cevapla
  • ÖMER AKÇELEBİ 4 yıl önce Şikayet Et
    kimyasal maddeler var dikkatli olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler