Oluşumların arkasında kimler var?

Bugün yapılan geniş çaplı operayonların, 'çete'ye yönelik olarak algılanmasını yanlış bulduğunu ifade eden Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, Avrupa'ya neden dikkat çekti?

Oluşumların arkasında kimler var?
Oluşumların arkasında kimler var?
GİRİŞ 22.01.2008 17:22 GÜNCELLEME 23.11.2019 12:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ersin Çelik'in haberi...


Aralarında Emekli Tümgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Akşam Gazetesi yazarı Güler Kömürcü’nün de bulunduğu 33 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili görüştüğümüz Eski MİT mensubu DR. Mahir Kaynak, operasyonlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı geniş çaplı operasyonda ele gözaltına alınan kişilerin ‘çete’ olarak algılanmasının yanlış olduğunu belirten Kaynak, “Çete değil ‘siyasi’ oluşum” dedi.

“Bu oluşumu ‘çete’ diye tanımlamak doğru değil. Çete dediğimiz bazen farklı anlamlar çıkabilir. Çıkar amaçlı çete gibi… Bu çete değil siyasi bir harekettir.” diyen Kaynak, bu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetler tarafından ‘istenmeyen kişiler’ olduğunun da altını çizdi.

Gözaltına alınan kişilerin arasında emekli askerlerin de bulunmasına değinen Kaynak, “TSK muhtemelen bu kişilerden illallah demiştir. Bıkmıştır. Asker bunların yapacağı hareketleri, bir takım hareketleri istememektedir. Her önüne gelenin, vatanı kurtarmaya kalkması doğru değil. Devlet varken bir takım kuruluşlar bir şeyleri değiştirmeye kalkamaz.” Diye konuştu.

CIA DEĞİL FARKLI BİR GÜÇ

Gözaltına alınan kişilerin arkasında CIA’nın aranmaması gerektiğine değinen Kaynak, adres olarak bir Avrupa ülkesinin istihbarat teşkilatını gösterdi.

Genel olarak bu tür kuruluşların yabancı servisler tarafından desteklenip kullanıldığını ifade eden Kaynak, “Bu tip durumlarda akıllara hemen CIA gelir. Doğrudur yaptığı birçok operasyonlar var. Her zaman söylüyoruz. 1980 darbesi gibi… Ama ben bu sefer daha farklı bir kaynaktan geldiğini düşünüyorum.” dedi.

Operasyon düzenlenen oluşumun CIA’dan destek almamasını, ABD’nin şuandaki hükümetten memnun olmasına bağlayan Kaynak, Hükümetin bu tür operasyonların sonuna kadar gideceğini de söyledi.

Haber 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 

Operasyon açıklaması İstanbul'da
İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonla ilgili açıklama İstanbul'da yapılacak.

 

Gözaltı sayısı 50 kişiyi buldu
İstanbul Terörle Mücadele Ekiplerince gözaltına alınanların sayısı 50 kişiyi bulurken gözaltına alınanlar arasına Emekli Albay Fikri Karadağ da dahil edildi.

 

Büyük çaplı gözaltı operasyonu
Aralarında Veli Küçük, Güler Kömürcü, Kemal Kerinçsiz ve Sevgi Erenol'un gibi ünlü adların da bulunduğu yaklaşık 21 kişi İstanbul Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı

 

Sevgi Eronol ifade sonrası serbest

Yasin Hayal'in avukatı gözaltında

Veli Küçük'ün köy evine çifte baskın

 

İşte operasyonun gerçek hedefi

 

Başsavcı Engin: 33 kişi gözaltında

Valilik: Gözaltına alılanlar 30 kişi!
YORUMLAR 4
  • DELTA GRUP 16 yıl önce Şikayet Et
    KURTLAR VADİSİ PUSU VE ERGENEKON OPERASYONU. Bir tarafta Balkanlardan Cin Seddine kadar olan bölgede süper güc olmasını istiyenler diğer tarafta Ulusalcılık adı altında icine kapanık K.Kore veya Enver hoca dönemi Arnavutluk gib korku cumhuriyeti olmasını istiyenler arasında siyasi iktidar mücadelesi var.Kurtlar vadisi pusu adlı dizinin benzer sahnelerde bu ulusalcılara olan haklı tepkisi ve arkasındaki dümenleri ortaya cıkarması devleti idare edenlere sanki cesaret vermiş gibi geldi bana...
    Cevapla
  • Ali Kardelen 16 yıl önce Şikayet Et
    Alman istihbaratı. Avrupanin iki istihbarati Türkiye\'de kuvvetlidir. Biri ingiliz digeri de alman istihbarati. Irkcilik konularinda almanlardan üstünü yoktur, hem bu olusumun bir parcasi olan Sedat Peker, Dogu Perincek gibilere de baktigimizda tek adres Almanya\'yi gösteriyor. Ayrica Türkiye\'deki istihbarati etkileyen sahislar arasinda Alman Generali Gehlen geliyor. Ayrica Almanya Türkiye\'yi kendine Orta Asya\'da en büyük rakip görüyor. 28. Subat\'i bu acidan degerlendirdigimizde bile ilginc verilere ulasiyoruz.
    Cevapla
  • atabey paşa 16 yıl önce Şikayet Et
    ^^^^^^^^. Bunların var olmasını,ülkenin stepnesi olarak görmek lazım. Yanlız bir farkla;kesinlikle inançları(islamla)bağları yok bunların. Bazı zeka küpleri diyecekki:İnançları olsa böyle yapmazlar,müslüman bunu yapmaz. Yapar kardeşim. Gerektiğinde islam;ülkenin savunması,birliği,dirliği,inançı adına hazır ve tetikde özel-yedek kuvvet olarak tsk\'nin dışında etkin bir şekilde tutulmasına engel değildir. İçde ve dışda saldırıların artığı,bölücü unsurların kudurduğu,gemiyi azığa aldığı bir zaman diliminde bu şart.
    Cevapla
  • Demokrat Adam 16 yıl önce Şikayet Et
    . senide gorduk beyefendi. Sende herseyin icindesin asil seni yakamalilar. Sen cokmu iyisin ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…