Bakan Koca: Dünyada örneği az bulunan bir çalışma! Gelecek hafta başlıyoruz

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye çapında 150 bin kişiyi kapsayan hem PCR hem de antikor testinin yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 06.05.2020 18:23 GÜNCELLEME 06.05.2020 18:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca, Türkiye genelinde korona salgınının derecesini, taşıyıcılığı ve hastalık durumunu görmek için yapılacak olan taramayla ilgili bilgi verdi.

DÜNYADA ÖRNEĞİ AZ BULUNAN BİR ÇALIŞMA 

Bakan Koca, "Toplu taramalarla ilgili TÜİK'le birlikte Türkiye genelinde bu salgının derecesini, taşıyıcılığı, hastalık durumunu görmek istiyoruz. TÜİK'le çalışma yapıyoruz. Kaç kişiye yapılabileceği netleşmiş oldu. Hem PCR hem de antikor testini yaparak, taşıyıcılığı, koruyuculuğu ve de hastalık durumunu ortayla koyan geniş, belki de bu anlamda dünyada örneği az bulunan bir çalışma olacak, çünkü bölgesel olmayacak, bütün Türkiye'yi ilgilendiren bir çalışma olacak. Bize önerilen Türkiye çapında ki biz öyle istiyoruz, 150 bin kişi taranmış olacak. Örneklem yöntemiyle bütün Türkiye'de hem PCR hem antikor taraması. Bu tedbirlerimizi şekillendirmek anlamında önemli olacak. Gerçekten dünyada bu kadar geniş yapılan çok önemli bir araştırma olacak. Buna gelecek hafta başlamış olacağız" dedi.

 

 

YORUMLAR 13
  • OSMANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bakanım İnşallah gelecek haftayıda bekleriz sabır ve dua muminin ne güzel iki silahıdır.Aşı çalışmalarındada İnşallah Türkiye dünya ülkelerine fark atacak o zaman içimizdeki hainlerin yüzünün nasıl olacağını tahmin bile edemiyorum.
    Cevapla
  • TÜRKİYELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    önce istanbul ve izmirden başlayın bakanım
    Cevapla
  • Yazılımcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Her aileden 1 kişi olacak şekilde yapılırsa daha verimli olur. Zaten ailede bir kişide varsa büyük ihtimalle tüm aile hastalanmıştır. Böylece tahmini 150.000x5 gibi bir ortalama yakalanır.
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Guzel 150×2 verim alsan bile iyi
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!..
    Cevapla
  • 08' Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Pcr, antikor ne ya. Bunu biz biliriz ancak halkın %80 i bilmez, seni seviyoruz bakanım ancak halkın diliyle konuşun.
    Cevapla
  • siyasi kavun 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkçesi yok ki. Adam ne diye açıklasın. İki dakika girip netten bakıverin. Saatlerinizi telefon başında geyiğe harcayan millet arada girip bunları araştırsın.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne biliyormusun? Tüm Türkiye çapında 150.000 kişi üzerinde antikor(eliza) testi yapılacak,Yani Virüsün insanlar üzerinde etkisi nedir, Belirtileri nedir,bağışıklığı nedir öğrenilecek ve Böylece Türkiyede Koronavirüsün Türkiyede nerelerde etkili nerelerde değil Yayılımı görülecek ona göre önlemler alınacak bağışıklığı yüksek olanlar Koronaya karşı ğüçlüdür diye Serbest bırakılacak,Hiç belirti vermeyen hayalet taşıyıcılar tek tek tesbit edilip Kontrol altına alınacak ve Virüs ortadan kalmayacak ama Tamamen kontrol altına alınıp İnsanlar Normal hayatına dönecek.
    Cevapla
  • ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    kişileri nasıl tespit edeceksiniz
    Cevapla
  • cetin 4 yıl önce Şikayet Et
    yontemleri var kardesim , TÜİK destek verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor