Hande Fırat duyurdu: Cihat Yaycı’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye mektup!

Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen daha sonrasında istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı ile ilgili yazı kaleme aldı. Hande Fırat, Cihat Yaycı'nın, Erdoğan ve Bahçeli'ye mektup yazarak "Beni harcamaya çalışıyorlar" imasında bulunduğunu yazdı.

Hande Fırat duyurdu: Cihat Yaycı’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye mektup!
Hande Fırat duyurdu: Cihat Yaycı’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye mektup!
GİRİŞ 02.06.2020 12:09 GÜNCELLEME 02.06.2020 12:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında, Başkan Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla görev yeri değiştirildikten sonra istifa eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı Tümamiral Cihat Yaycı hakkında çarpıcı bir iddia kaleme aldı.

 

Fırat, Yaycı'nın görev yeri değiştirildiği süreçte Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mektup yazdığını ileri sürdü.

Fırat, "Mektupta 'Beni harcamaya çalışıyorlar' imasında bulunan Yaycı’nın Ankara’da FETÖ ile mücadele, Doğu Akdeniz gibi başlıklardaki önemli katkılarına değer veriliyor" diye yazdı.

 

Fırat yazısında şunları kaydetti:

FETÖ ile mücadele deyince, FETÖMETRE ile bu mücadelede önemli katkısı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı’nın geçtiğimiz günlerdeki istifasına da değineceğim.

İstifa sürecinde yaşananlarla ilgili bazı perde arkası bilgiler edindim. Hakkında açılan soruşturma gerekçesiyle görev yeri değiştirilen Cihat Yaycı’nın o süreçte hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mektup yazdığını öğrendim.

Mektupta “Beni harcamaya çalışıyorlar” imasında bulunan Yaycı’nın Ankara’da FETÖ ile mücadele, doğu Akdeniz gibi başlıklardaki önemli katkılarına değer veriliyor. Ancak basınla kurduğu ilişki ile TSK’nın hiyerarşisine zarar verdiği eleştirisi yöneltiliyor. Paşa’nın yazdığı iki mektup da TSK’nın hiyerarşisine zarar olarak görülmüş olabilir.

YORUMLAR 22
  • Kakafoni 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn c.baskanimiz yada sn Bahçeli, olaya müdahale etmesiyle bir hikmeti vardır. Tabiki bir komutan kolay yetişmiyor, kolayına insan harcamamak lazım, sesini yukarıya duyuramama durumu varsa üzücü. Bu tarz haberlerin medyaya yansimasida başka sorun,mektup yazmak yerine randevu isteyip gorusseydi, yada ustleriyle gorusseydi daha iyi olurdu.
    Cevapla
  • SORU 3 yıl önce Şikayet Et
    Randevu almayı denedin mi hiç?
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten başımıza ne geliyorsa hep o hikmetten geliyor
    Cevapla
  • fhf 3 yıl önce Şikayet Et
    reis siyasi değerlendirsin
    Cevapla
  • Paşa44 3 yıl önce Şikayet Et
    Cihat paşa akıllı ola bilirsin işini iyi yapabilirsin lakin kafan hala eski tsk ya gidiyor asker kışlanın içinde kalmalıdır, işini yapmalıdır.. Lakin sen giderde gazeteci Ertuğrul özkök'e yaptıklarını yapacaklarını anlatırsan reis gerekeni yapar..
    Cevapla
  • ..: .:. .:. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Paşa'nın bu kadar gündem olması ne ona ne de Orduya fayda getirmeyecektir. Artık köşesine çekilmeli, bazen susmak da bir hizmettir.
    Cevapla
  • burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Kripto fetöcülere verilecek en güzel cevap Cihat Yaycı paşayı Milli Savunma Bakan Yardımcısı yapmak olacaktır.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivil siyasette üst seviye değerlendirilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek