Dışişleri'nden ABD'ye: Kimse emir veremez

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki açıklamasına karşılık cevap verdi. Bakanlık Osman Kavala'nın yargı sürecinin devam ettiğini belirtirken "Türkiye bir hukuk devletidir. Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez." ifadelerini kullandı.

Dışişleri'nden ABD'ye: Kimse emir veremez
Dışişleri'nden ABD'ye: Kimse emir veremez
GİRİŞ 28.07.2020 12:15 GÜNCELLEME 28.07.2020 12:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünde çarğı yapan ABD'ye Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap gecikmedi. Bağımsız yargı sürecinin devam ettiğini belirten bakanlık, ABD'li makamlara "Türkiye bir hukuk devletidir. Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez." mesajını verdii

 

 

"HİÇ KİMSE EMİR VEREMEZ"

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın " Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala’ya İlişkin Açıklaması Hakkındaki Soruya Cevabı" başlığıyla yayınladığı açıklama şu şekilde:

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala’nın tutukluluğunun sonlandırılması çağrısı yapan açıklaması hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Osman Kavala hakkında devam eden bir yargı süreci mevcuttur. Bağımsız mahkemeler tarafından yürütülen bu sürece herkes saygı duymak zorundadır. Nitekim adıgeçen hakkında geçtiğimiz Şubat ayında bir beraat kararı verilmiş olup, elde edilen yeni deliller çerçevesinde halihazırda başka bir suçtan tutuklu bulunmaktadır.

 

 

Konu FETÖ elebaşının ülkemize iadesine geldiğinde hukuki süreçleri bahane gösteren, keza, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yı herhangi bir dava süreci başlamadan aylarca tutuklu tutanların ülkemizde devam eden bir davaya bu denli müdahalesi çelişkilidir.

Türkiye bir hukuk devletidir. Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez.

YORUMLAR 12
  • Reis1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkler kendine yakışanı yaptı zaten Adalet diye bir şey var Onada saygı duyan bir ülkeyiz Yerine de getiren bir ülkeyiz Elini de uzatan bir ülkeyiz Kendi dünyanızla değil Dünya hukuku na göre yaşayacaksınız Elhamdulillah Avrupa’ya meydan okuyacak Devletimiz var durmak yok büyümeye devam
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş idamı getirin hainleri bitirin bu iş bukadar basit uzatmaya gelmez
    Cevapla
  • sosyal medya 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyada hep bir ağızdan kavala içeriden çıksın demeye başlamışlardı. Bir kaç saat sonra amerikadan bu açıklama geldi. Sosyal medyaya nereden talimat geldiğini anlaşılmış oldu böylece. Doların yükselmesi, bu açıklamalara hiç biri tesadüf değil.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar rahip bronson muydu neydi... emirle çatır çatır aldılar... ahmak ahmak konuşup adamın canını sıkmayın... .ike .ike vereceksiniz çünkü aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. daha önce verdiniz yine vereceksiniz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet bronson ve kavala gibilerin kimden emir aldığını çok iyi bilir ABD mahkemelerinin kimden emir aldığını da biliriz müstemleke artıklları
    Cevapla
  • Baki 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar daha evvel Brunson'u aldılar malesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın