KPSS lisans sonuçları bugün (21 Ekim) açıklanacak mı? 2020 ÖSYM AİS KPSS sonuç sorgulama!

Eylül ayı içerisinde düzenlenen KPSS lisans oturumlarına katılan üniversite mezunu adaylar sınav maratonunu geride bıraktı. KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihi iple çeken adaylar değerlendirme sürecinin bitmesini bekliyor. ÖSYM bu yıl gerçekleştirdiği bazı sınavları belirlenen tarihlerden önce açıkladı. Peki KPSS sonuçları bugün (20 Ekim) açıklanır mı? İşte T.C kimlik numarası ve şifre ile KPSS sonuç sorgulama..

KPSS lisans sonuçları bugün (21 Ekim) açıklanacak mı? 2020 ÖSYM AİS KPSS sonuç sorgulama!
KPSS lisans sonuçları bugün (21 Ekim) açıklanacak mı? 2020 ÖSYM AİS KPSS sonuç sorgulama!
GİRİŞ 21.10.2020 10:05 GÜNCELLEME 21.10.2020 10:05

Devlet kadrolarında çalışmak isteyen binlerce 4 yıllık lisans mezunu aday Eylül ayında düzenlenen KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılım gösterdi. Sınav maratonunu tamamlayanlar Lisans KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. Kamu kurumlarında eğitimlerini değerlendirmek isteyenler KPSS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM pandemi sebebiyle bu yıl KPSS sınav takviminde değişikliğe gitmiş sınav tarihini değiştirmişti. Gelişmeleri yakından takip eden adaylar belirtilen takvimden önce sınav sonuçlarına erişim sağlayabilir. ÖSYM bu yıl gerçekleştirdiği bazı sınavların sonuçlarını belirtilen takvimden önce açıkladı.  Peki KPSS lisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 ÖSYM KPSS sınav sonuç tarihleri...

 

 

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi otururum sonuçları ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 3 gün sonra ( 22 Ekim Perşembe) açıklanacak. KPSS lisans sonuçlarının mesai saati sona ermeden öğrencilerin erişimine açılması bekleniyor. 

 

 

KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR? 

Sınav sonuçları için “ Sınav Sonuç Belgesi” basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. KPSS sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden ÖSYM şifresi ve T.C kimlik numarası ile sorgulanacak. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir”

KPSS A GRUBU KADROLAR NERELERDE ÇALIŞABİLİR?

KPSS A Grubuna atanmak isteyen adaylar Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar,  bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına görev alabilir.

KPSS B GRUBU KADROLAR NERELERDE ÇALIŞABİLİR?

KPSS B Grubu kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlerde çalışabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!