Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geliyor mu? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi!

Hafta sonu yeniden sokağa çıkma gelecek mi? Tüm dünyada ve Türkiye'de artan Koronavirüs vaka sayısı yeniden sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için belirli saatler aralığında sokağa çıkma yasağı kararını gündeme taşıdı. Son karar için ise 15 gün süre tanındı...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geliyor mu? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi!
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geliyor mu? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi!
GİRİŞ 22.10.2020 11:30 GÜNCELLEME 22.10.2020 11:31

Dünyada ve Türkiye'de artış gösteren Koronavirüs vaka sayıları sonrası normalleşme süreci öncesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulamasına adım adım dönüş yapılması gündeme gelmeye başladı. Avrupa şimdiden gözlemlenen günlük vaka artışı sonrası yasakları yeniden devreye soktu. Türkiye'de ise kademeli yasakların yeniden gündeme alınması için 15 gün süre verildi. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İç İşleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

 

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI !

İçişleri Bakanlığı hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağına dair ortaya atılan iddialara açıklık getirdi. Açıklamada 'Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir'' ifadelerine yer verdi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK!

içişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile denetimler daha da sıklaştırılacak. Özellikle son dönemlerde restoran ve kafelerde kurallara yeterince uymadığına ilişkin saptamalar yetkililerin yeniden harekete geçmesine neden oldu.

 

OKULLARIN AÇIKLMASI SONRASI YENİ ÖNLEMLER GELEBİLİR!

Okulların açılması ile birlikte yeniden dışarı çıkan öğrencilerin Koronavirüs vaka artışına nasıl bir etki edeceği yakından takip altına alındı. Etkinin ise iki hafta içerisinde ortaya çıkması bekleniyor. Bu süreçte okulların vaka sayılarına etki durumuna göre yetkililer tarafından yeni önlemler alınacağı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?