İtirafçı askerler FETÖ'nün gizlilik yöntemini anlattı

FETÖ'ye yönelik İzmir merkezli ankesörlü telefon soruşturması kapsamında gözaltına alınan muvazzaf askerler, örgüt yöneticileriyle yaptıkları gizli görüşmeleri ve kullandıkları yöntemleri anlattı.

İtirafçı askerler FETÖ'nün gizlilik yöntemini anlattı
İtirafçı askerler FETÖ'nün gizlilik yöntemini anlattı
GİRİŞ 17.12.2020 16:51 GÜNCELLEME 17.12.2020 16:51

Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizlilik yöntemleri, İzmir Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın yürüttüğü Ankesörlü Telefon Soruşturmasındaki itirafçıların ifadelerinde yer aldı.

TRT Haber'de yer alan habere göre; gözaltına alınan bir üsteğmen, telefon gizliliğini nasıl sağladıklarını anlattı.

GÖRÜŞMELER ANKESÖRLÜ TELEFONDAN

Üsteğmen F.D'nin ifadesi:

"Salih ve Sinan kod isimli şahıslarla yaptığımız görüşmelerde kimi zaman bu şahıslar bize bir kağıtta yazılı bulunan numara verirlerdi. Biz bu numarayı kendi telefonlarımıza kaydetmezdik. Ankesörlü telefondan arama yapmamız gerektiğinde kağıtta yazılı bulunan numarayı çevirirdik, görüşme esnasında isimlerini zikretmezdik. Sadece nerede, saat kaçta buluşacağımızı konuşurduk ve telefonu kapatırdık."

"CEP TELEFONU NUMARALARI KODLANIRDI"

Eğer örgüt üyelerinin telefon numarası kaydedilecekse bununla ilgili yöntemleri vardı. Asla gerçek telefon numarası kaydedilmez, kodlama yapılırdı.

Astsubay E.K'nin ifadesi:

"H.Y. bize kendi numarasını verdi. 'Bu numarayı farklı bir isimle ve numaranın son dört hanesi ikili grup halinde yer değiştirmiş şekilde kaydedin' dedi. Örnek vermek gerekirse numarasının sonu 10 30 ise bize 30 10 olarak kaydedin diyordu."

UZAKTAN TAKİP EDEREK HÜCRE EVİNDE BULUŞUYORLARDI

Askeri personelle, örgüt yöneticisi buluşmasında da her türlü gizlilik tedbiri alınıyordu. Örgüt yöneticisiyle göz teması kurmadan dışarıda buluşup, uzaktan takip ederek hücre evlerine gidiyorlardı.

Astsubay H.A'nın ifadesi:

"Kararlaştırılan tarih ve saatte istenilen yere gittik, buluşma yerinde E.S. isimli şahısla hiç irtibat kurmadan onun binmiş olduğu dolmuşa binerek ve inmiş olduğu durakta inerek şahsı takip ettik. Bizi aile evi olduğunu tahmin ettiğim bir ikamete götürdü."

ÖRGÜT, ASKERİ OKULLARA YERLEŞTİRMEK İSTEDİKLERİNİ EĞİTİYORDU

İtirafçı askerlerin ifadesine göre, örgüt askeri okullara yerleştirmek istediği üyelerini önceden hazırlıyor ve provalar yaptırıyordu. Öğrenci adayları, spor, sağlık ve sözlü sınav ile mülakatlarda nelerle karşılaşacakları konusunda eğitiliyordu.

Geçtiğimiz günlerde İzmir merkezli yapılan FETÖ operasyonunda 41 asker itirafçı olmuş ve önemli bilgiler vermişti.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe