Bursa'da su rezervi 5 aya çıktı

Son 100 yılın en kurak kış mevsimini geçiren Bursa'nın barajlarında 70 güne kadar düşen su rezervi, geçtiğimiz ay başlayan sağanak yağmurlar ve ardından gelen kar yağışıyla birlikte 5 aya kadar çıktı. Karların erimeziyle su rezervinin daha da artmasını beklediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, suyun tasarruflu kullanımı noktasındaki uyarılarını tekrarladı.

Bursa'da su rezervi 5 aya çıktı
Bursa'da su rezervi 5 aya çıktı
GİRİŞ 19.02.2021 18:39 GÜNCELLEME 19.02.2021 18:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde yaşanan kuraklıkla birlikte genel bir susuzluk sorunu herkesin en büyük korkusu olurken, son 100 yılın en kurak kışını geçiren Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Nilüfer ve Doğancı Barajları'ndaki su rezervi, Aralık ayı sonu itibariyle kentin 70 günlük ihtiyacını ancak karşılayabilecek seviyeye kadar düşmüştü.

Bursa'da su rezervi 5 aya çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tedbirlerle kentte bir susuzluk sorunu yaşanmazken, yeni yılla birlikte başlayan sağarak yağmurlar ve peş peşe gelen kar yağışları adeta yüreklere su serpti.

Doğancı ve Nilüfer Baraj havzalarını besleyen dağlar karla kaplanırken, barajlardaki su rezervi de 5 aya çıktı.

TASARRUFA DEVAM

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklığın etkileri nedeniyle Bursa'ya içme suyu sağlayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su doluluk oranlarının, yıllık ortalamalarının çok altında seyrettiğine dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kış mevsiminde görmeyi arzu ettiğimiz yağışların gelmesi bizleri sevindirdi. Doğancı Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 34, Nilüfer Barajı'ndaki su seviyesi ise yüzde 27 mertebelerine kadar yükseldi. Yağan karın erimesiyle barajlarımızdaki doluluk oranının daha da yükselmesini bekliyoruz. Bugün itibari ile hiç yağış olmasa dahi 5 ay yetecek su rezervimiz bulunmakta. Ama bizler buradan bir kez daha vatandaşlarımızdan suyun bilinçli kullanılması ve su tasarrufu noktasında gayret bekliyoruz. Su tasarrufu bizim için her zaman gerekli olup, bu konudaki duyarlılığımızı sürekli korumalıyız'' diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • İ okumus 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu dolum tesislerinin ruhsatlarinı iptal edin uludagda pınar kaynak su kalmadı inegolde bogaz ovada kazancıda herkes kaynaları evlerine bagladı yaban hayvanları içecek su bulamıyor bursa inegölde 20nin üzerinde su dolum tesisi var uludagın dibinde insanlar kaynak suyundan mahsun yok böyle bişey
    Cevapla
  • Aleyna albayrak 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah hiç kimseyi kuraklık yaşatmasın lütfen fazla su harcamayalım....
    Cevapla
  • Ekolojist 3 yıl önce Şikayet Et
    Bursa'da her yer sanayi Demir Çelik tekstil leş gibi bir şehir haline geldi bu tür verimli toprağa sahip olan ülkeler topraklarını sanayi değil tarıma yer verir şuanda Bursa'nın durumu çok kötü . Örnek alınacak bir Ülkeler arasında Hollanda olmalıdır
    Cevapla
  • defne 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletimiz suyu tasarruflu kullanmalı.Kırık şofben veya bozuk kombi ayarı ile boşa su akıtmasın ve banyoda lavaboda uzun süre kalmasın.Parasını ödeyebilse bile ziyan etmesin.
    Cevapla
  • Engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru
    Cevapla
  • Ayss 3 yıl önce Şikayet Et
    Keske yağan karları barajlara boşaltma işlemi yapilmasa. Zira İstanbul da bazı ilce belediyeleri ayni işlemi yapiyorlar. Umarim en kısa zamanda barajalarimiz istenilen su seviyesine cikar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!