Düşen helikopterde yaralı askerleri kurtaran köylü o anları anlattı!

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü sakinleri, kırsal alanda kaza kırıma uğrayan helikopterdeki yaralı askerlerin yardımına koştu.

GİRİŞ 04.03.2021 21:51 GÜNCELLEME 04.03.2021 21:57
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Köylülerden Davut Bikeç, helikopter düştüğü haberini alır almaz diğer köylülerle bölgeye giderek yaralılara yardımcı olmaya çalıştıkları anları AA muhabirine anlattı. 

Olay sırasında bir motor sesi duyduğunu ancak ne olduğunu anlayamadıklarını belirten Bikeç, şöyle konuştu"

"Sonra çocuklarımız gelerek helikopterin düştüğünü söyledi. Olay yerine gittiğimizde şehitler vardı. Çok üzgünüm. 4 yaralı vardı. Birinin yanına gittim Helikopterin altındaydı. Ağzı karla dolmuştu. Karı temizleyerek nefes almasını sağladım. İyi olup olmadığını sordum. Ellerimle karı kazarak çıkmasını sağladım. Kendine geldi 'İyiyim' dedi. Sonra kırık olabileceğini söyleyerek kıpırdamamasını istedim."

"CEKETİMİ ÇIKARARAK ÜŞÜMEMESİ İÇİN ÜZERİNE SERDİM"

Daha sonra diğer yaralının yanına gittiğini aktaran Bikeç, "Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. Kolu sıkışmıştı. Onu bulunduğu yerden çıkardık. Sonra sağlık ekipleri geldi. İki yaralıyı kendi çabalarımızla kurtardık." dedi.

9 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopterle saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışması başlatıldı. Çalışma neticesinde helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Kazada helikopterde bulunan 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Baş Komutanımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Milletimizin ve Değerli Kederli Ailelerinin Başı Sağ Olsun. Allah Sabır Versin. Kafirler - Vatan Hainleri Sevinmeyin sizler için çukur açmaya devam edeceğiz.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Adem Babamızın as ve Havva Annemizin as çocukları olduğumuz nasıl da belli. Kardeşlerimize, şehitlerimize tüm Ümmeti Muhammed'e sav Rabbim cc rahmet eylesin inşaAllah. Ülkemize, Ailelerine sabırlar diliyorum. Bu olay ile helikopterler yeniden gözden geçirilmeli inşaAllah.
    Cevapla
  • Ahmet Kahraman 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yaralılara Şafi ismi yüzü suyu hürmetine şifa versin. Şehitlerimizi peygamber efendimizin sancağında toplasın. Rabbim rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahü Teala razı olsun kardeşimizden.
    Cevapla
  • CÜNEYD 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimizi Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin. Başımız sağ olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?