Soruşturmada kilit isimlerdi! Thodex firari iki kişi yakalandı

Thodex soruşturması kapsamında firari olan şirketin finans sorumlusu Rana Azap yakalandı. Şüpheli adliyeye sevk edildi.

Soruşturmada kilit isimlerdi! Thodex firari iki kişi yakalandı
Soruşturmada kilit isimlerdi! Thodex firari iki kişi yakalandı
GİRİŞ 18.05.2021 11:37 GÜNCELLEME 18.05.2021 12:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kripto para borsası Thodex'le ilgili yürütülen soruşturmada şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ve yazılımcı Oral Çınar yakalandı.

Oral Çınar, Sarıyer'de yakalandı.

Thodex soruşturmasında kilidi çözecek 3 isim

KİLİT İSİMLERDEN BİRİYDİ

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 400 bin kişinin mağduriyetine neden olduğu belirtilen kripto para borsasında yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer'in eşi Zuhal Özer, kritik 3 isim olarak aranıyordu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturma kapsamında aranan firari 4 şüpheliden biri olan Azap'ın

savcılıktaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmişti.

Şüpheli Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 78 şüpheliyi yakalamıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklanmış, 35'i adli kontrol şartıyla olmak üzere diğer şüphelilerin tamamı serbest bırakılmıştı.

Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in de arasında bulunduğu firari 3 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • Y. 't. O 2 yıl önce Şikayet Et
    Karun cok zengindi sonu nasil oldu biliyorsunuz herhalde dunyada en degerli para Alin Teri El emegi
    Cevapla
  • BizSizOnlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kesinlikle bu sanal paraları engellemeli, tamamı tuzak, değer kazanması veya kaybetmesi tamamen sanal, hiçbiri bozduramıyor, muhatap bulamıyorlar, aslı yok yaylasında binbeşyüz koyunum var hikayesi. Milli servet soyuluyor, para yatıranlara zerre acımıyorum beter olsunlar ama giden paralar bu ülkede yıllar içinde oluşmuş birikim idi, ekonomi bürokratları vebal altındadır. Bu soysuzlar kolayca huzur içinde soysun diye mi şehit veriyoruz? Bunca zamandır iktidarı uyarmamalarmı hıyanet tir.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadını ömür boyu müebbet verilmesi lazım kul hakkina girip yaşamak paralarinj çalmak bu kadar kolay mı bı de kadın derler kadın hakkı derler bu yaptıklarının insanlığa sığar tarafı yok kadın erkek eşitliği şart
    Cevapla
  • Aydın Ayvaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Tosuncuk vakası 2 . Maalesef organize bir grup korumasında yürütülen vakalar.Boş yere yakalandı yakalanacak haber yapıp alacaklı insanları ümitlendirmeyin
    Cevapla
  • Hakan Gün 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin olaylarına girenleri eninde sonunda bekleyen son budur. Girmeselerdi bu oyuna.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok para kazanma hırsı İnsanlara tatlı geliyor bir zamanlar da banker Kastelli vardı oda piyasayı dolandırıp kaçtı insanlar onun Yüzünden intihar etti ama kastellinin sonuda intihar etmek oldu
    Cevapla
  • bay e 2 yıl önce Şikayet Et
    MUTTAKİYE cevaben çocuktuk kastelli .buyuduk titanlar. yaşlaniyoruz çiftlikbank ve bitcoin,insan kör yada sağır olsa veya zırcahil olsa ancak bukadar enayi olabilir.enayiye acimakta neyin nesi.atasözüdür iyi belle.bedava peynir sadece fare kapanındadır.muttaki kelimesininin manasina birkez daha bak.
    Cevapla
  • el_turco 2 yıl önce Şikayet Et
    kapıyı kilitlemez hatta açık bırakırsan, hiçbir güvence olmadan benim paramı katlayıp tekrar bana ver dersen, evladına, anana-atana güvenir gibi tanımadığın bilmediğin birine tüm paranı verirsen elbette hırsız kadar senin de suçun car efendi!
    Cevapla
  • Muttaki 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorum tıpkı şuna benziyor; bir bankaya gidip döviz alıyorsun, paranı bankaya yatırıyorsun, sonra bankanın sahibi kasada ne kadar döviz varsa alıp yurtdışına kaçıyor ve sen de şu yorumu yapıyorsun: "Kağıt para olaylarına girenleri eninde sonunda bekleyen son budur"! Yahu, 1- Hırsızın hiç mi suçu yok? 2- Para paradır, dolar, euro veya kripto para farketmez, hepsi çalınabilir! 3- Bir paranın çalınabilir olması onu riskli ya da kötü bir şey yapmaz. Tedbirsizlikler, kullanıcı hataları gibi şeyler onu güvensiz kılar. Parasını kaybedenlere Allah'tan kolaylık dilerim, çok zor bir durum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!