Okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran için karar verildi! MEB İlkokul, ortaokul ve liselerin yarın…

Öğrenci, veli ve öğretmenlerin merakla beklediği okullar için karar günü geldi. MEB İlkokul, ortaokul ve liselerin 1 Haziran’a kadar uzaktan eğitime devam edeceği bilgisini paylaşmıştı. Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi için Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı açılacak sınıflarla ilgili çalışmalarını hazırladı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı okulların açılma tarihi…

Okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran için karar verildi! MEB İlkokul, ortaokul ve liselerin yarın…
Okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran için karar verildi! MEB İlkokul, ortaokul ve liselerin yarın…
GİRİŞ 31.05.2021 09:25 GÜNCELLEME 31.05.2021 09:27
Bu Habere 644 Yorum Yapılmış

Yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağı 18 milyon öğrencinin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Telafi eğitimi programının belirlenmesinin ardından gözler okullar için alınacak yeni karara çevrildi. Vaka sayılarındaki düşüş ve normalleşme adımları için Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılacak. 8 ve 12. sınıfların dışında açılmayan sınıflarla ilgili alınan kararın bugün açıklanması bekleniyor. Tam zamanlı olmasa da uzman isimler  belirli kademelerde okulların açılması için adım atılabileceğini ifade ediyor. Kontrollü açılma gündemdeyken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan takvim netleşti. Peki MEB 2021 okullar ne zaman açılacak? İşte 1 Haziran karar gününün detayları...

Kabine Toplantısında Ana Gündem Maddesi Okullar!

Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında bugün gerçekleştirilecek. Normalleşme takvimine ilişkin detayların belirleneceği toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka ve aşılama çalışmalarına ilişkin bilgileri diğer Bakanlar ile paylaşacak. 17 Mayıs tam kapanmanın ardından 8 ve 12. sınıflar hariç diğer İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri evlerinden uzaktan eğitim almaya devam ediyor. Bugün yapılacak toplantıda yüz yüze eğitime geçecek sınıflarla ilgili karar alınması bekleniyor.

Uzman İsimlerden Açıklamalar Peş Peşe Geldi!

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu yaptığı açıklamada okulların Ağustos ayında bir an önce açılması gerektiğini ifade etti. Karnenin artık yeterlilik belgesi olmadığını belirten Selçuk Pehlivanoğlu, Haziran ayı başında okullar kapatılmalı ve Ağustos ayı itibariyle  hazırlıklar yapılarak ağustos ayında yüz yüze eğitime başlanması gerektiğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaptığı açıklamada okulların kontrollü olarak açılması gerektiğini vurguladı. Sınıf sayısının ayarlanması, gerekli eğitimlerin verilmesi konularına vurgu yapan Taşova " Çünkü eğitim çok önemli. Eğitimin sonunda bilim insanları yetişiyor ve bilim insanlarına ne kadar ihtiyacımız olduğunu da bu pandemi bir kez daha vurguladı.” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, elde edilen verilerle Türkiye'de Ağustos ayının sonuna kadar toplumsal bağışıklığa ulaşılacağını beklediğini belirtti. Amerika, İngiltere ve İsrail'de ortaya çıkan verilere dikkat çeken Doç. Dr. Savaşçı bu ülkelerin ciddi pik yaşadıklarını belirterek şu anda bu kayıpların sıfıra yakın boyutta olduğunu söyledi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci, öğretmen ve ailelerin sağlığını tehlikeye atmamak için temkinli bir çalışma yürütüyor. Sağlık Bakanlığı ile temas halinde olan MEB, önümüzdeki günlerde 31 Mayıs’ta yapılması beklenen Kabine Toplantısı’nda okullarla ilgili alacağı kararı açıklayacak.  MEB Bakanı Ziya Selçuk öğrenciler için bu yıl dönemin 2 Temmuz tarihinde sona ereceğini duyurmuştu.

2 Temmuz tarihine kadar tam zamanlı olmasa da İlkokul, ortaokul ve liselerin belirli kademelerinde 1 Haziran itibariyle yüz yüze eğitime geçilmesi bekleniyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk son yaptığı açıklamada “Bizim çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi tehlikeye atmaya hakkımız yok. Önce sağlık. Öğretmenlerimiz ve annelerimiz için zor bir dönem. Bunun farkındayız. Uzaktan eğitim çok zor ve yorucu.” ifadelerini kullandı. 1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

İl Bazında Yüz Yüze Eğitim Kararı Alınabilir!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Necmi İlhan, yüz yüze eğitime geçiş süreciyle ilgili açıklama yaptı. Yüz yüze eğitimin öğrencilere çok daha fazla katkı sağladığına dikkat çeken İlhan, vaka sayılarının belli bir seviyede gittiği takdirde riskli olmayan illerden başlayarak yüz yüze eğitimin devam edebileceğini söyledi.

Haziran ayına kadar eğitimin devam edebileceğini belirten İlhan” çocuklar uzun süre evde kaldı, birbirlerini özledi. Aynı zamanda şu anda çocuklar okula gittiklerinde açık havada bulunma ihtimalleri söz konusu. Hava sıcaklığı uygun olduğu için sınıflarda pencerelerin açılması mümkün." ifadelerini kullandı.

1 Haziran’a Kadar Uzaktan Eğitim Devam Edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kademeli normalleşme kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrenciler, özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime geçildiği bilgisi paylaşıldı. Diğer kademelerdeki resmi ve özel örgün ve yaygın tüm ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

2020-2021 Eğitim Yılı 2 Temmuz’da Sona Erecek!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Şubat’taki yarıyıl tatilini üç hafta yaptıklarını belirterek ikinci ara tatili Sömestr tatiline eklediklerini söyledi. Okulların uzatılması ile ilgili planlama yaptıklarına dikkat çeken Bakan “ Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. “dedi. İşte detaylı MEB 2021 takvimi;

YORUMLAR 644
  • Son söz 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki bir faydası olur.
    Cevapla
  • Nergiz 2 yıl önce Şikayet Et
    ben açılmasını doğru buldum
    Cevapla
  • microcenter 2 yıl önce Şikayet Et
    meb de doğru bulmuyor açılmasını ama koltuk sevdası 1 ay gitse ne gitmese ne dersler bitti zaten sadece fantazi
    Cevapla
  • Öğrenciyim 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye açıyorsunuz okulları ya üstelik 2 gün için iki günde koskoca bir yılı nasıl telafi edelim böyle bir şey mümkün değil
    Cevapla
  • Ceren A 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben ortaokul 6. Sınif öğrencisiyim ve okulların açılmasını hic istemiyorum çünkü korkuyorum hasta olmaktan şimdiye kadar hiç olmadım viruş ama olmaktansa korkuyorum
    Cevapla
  • Doruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw olmuyor zorr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi