Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına girişler yasaklandı

Karabük Valiliği, Türkiye’nin en büyük blok ormanlarını içinde barındıran ve Avrupa’nın 100 sıcak noktasından biri olan Karabük ormanlarına giriş-çıkışların son günlerde artan orman yangınlarına karşı yasaklandığını duyurdu.

Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına girişler yasaklandı
Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına girişler yasaklandı
GİRİŞ 30.07.2021 20:29 GÜNCELLEME 30.07.2021 20:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sahip olduğu yaban hayat ve bitki çeşitliliği ile insanların ilgisini çeken Karabük ormanlarına mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık ve yangın riski nedeniyle giriş-çıkışlar 9 Eylül 2021 tarihine kadar yasaklandı.

Dünyada çok az ormanda görülebilecek kadar çok sayıda ağaç, bitki ve hayvan türünü barındıran ormanlarla ilgili Karabük Valiliğince yapılan açıklamada, "Oluşan kurak hava şartlarında muhtemel orman yangınını önlemek amacıyla, orman yangınlarının artması söz konusu olacağından, izinli alanlar ve yetkili kişiler dışında orman alanlarına giriş - çıkışlar 30 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 1 Eylül 2021 tarihine kadar yasaklanmıştır. Giriş - çıkış yasağının uygulaması ve kontrolünün, Karabük Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüklerince sağlanmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Tescilli piknik ve mesire yerleri dışında, orman alanlarında piknik yapılmaması ve bu alanlara giriş-çıkışa müsaade edilmeyeceğine dair vatandaşların bilgilendirilip, uyarılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yangına hassas yerlere orman yangınlarına karşı duyarlılığın arttırılması için pankart, tabela, bildiri asılması, ormanlık bölgelerde kolluk kuvvetleri tarafından devriye gezilip, olası yangın tehlikesi oluşması muhtemel durumlarda acil tedbirler alınması, ormanlara 4 kilometre mesafede yer alan ve orman köyü olan köylerin sınırları içinde çoban ateşi, piknik ateşi gibi ateşlere, bahçe ve anız temizliği maksatlı ateş yakılmasına, ayrıca düğün, eğlence amaçlı yapılan kutlamalarda, havai fişek, dilek balonu vb. yanıcı maddelerin kullanımına müsaade edilmemesi kararları alınmıştır" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • çamsevdası 2 yıl önce Şikayet Et
    çam sevdasından vazgeçilmeli. 50 yıllık emek bir anda kül oluyor. karadenizde bol yetişen gürgen, gargen ve kestane dikilmeli. özellikle gürgen ormanlarına ağustosta ateş at yine yakamazsın. karadenizin büyük kısmı böyle olduğundan orman yangını az oluyor. onlarda çam olan kısımlar. hem gürgen çok çabuk büyüyen sağlam bir ağaç. kökü derinlere indiğinden toprağı iyi korur. yoksa karadenizde devamlı heyelan ve yangın olurdu. haberlerde görmüşsünüzdür sadece çay bahçesi yapılan yerlerde heyelan oluyor.
    Cevapla
  • Gocuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence yasaklamak yetmez yangın çıkarma teşebbüsü olursa vur emri verilmelidir ben orman çevresinde böyle birşey görürsem yakayayamayacağımı anlarsam kaçırmadan vururum tatbiki emniyet jandarma vs bilgi verdim adam yakıyorsa seyretmemiz mi lazım Özelikle kolluk kuvv ve orman bekçilerine yetki verilmeli
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    Çabuk tutuşan ağaçlar yerine yanması zor olan ağaçlar ekilsin..
    Cevapla
  • Memoli 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye tesislerinin olduğu mesire alanlarının dışındaki tüm ormanlık alanlara girişler yasaklanması lazım. Orman köyleri orman dışına taşınması lazım.
    Cevapla
  • vahid Varıs 2 yıl önce Şikayet Et
    isabetli bir karar,inşaallah geç kalınmamıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı