Marmara Depremi'nin "Erkan Bebek'i şimdi üniversite hayali kuruyor

Marmara Depremi'nin ardından Kocaeli'deki çadır kenti ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıkmasıyla tanınan "Erkan bebek", uzun süre hafızalardan silinmedi.

Marmara Depremi'nin "Erkan Bebek'i şimdi üniversite hayali kuruyor
Marmara Depremi'nin "Erkan Bebek'i şimdi üniversite hayali kuruyor
GİRİŞ 17.08.2021 19:54 GÜNCELLEME 17.08.2021 20:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Marmara Depremi'nin ardından Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki çadır kenti ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıktığı anlarda fotoğrafı çekilen ve "Erkan bebek" olarak tanınan Erkan Işık, üniversite okumak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerini yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye, "Erkan bebeği" gazetelerin neredeyse tüm sayfalarını, televizyonların tüm yayın akışını deprem faciasına ayırdığı o dönemde, birinci sayfalarda yayımlanan fotoğrafıyla tanıdı.

"Erkan bebeğin", o günlerde İzmit'teki çadır kente yaptığı ziyarette kendisini kucağına alarak seven dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıkması, uzun süre hafızalarda yerini aldı.

Fotoğrafın gazetelerde yayımlanmasıyla o günlerde adı duyulan "Erkan bebek", şimdi 22 yaşında. Dönemin tanıkları tarafından hala tanınan, adı söylendiğinde herkesin hatırladığı Erkan Işık, çiğ köfte salonu işleten ailesine destek olurken, bir yandan da üniversiteye hazırlandı.

"HEDEFİM 4 YILLIK ÜNİVERSİTE OKUMAK"

Erkan Işık,  22 yıl önce Türkiye'nin büyük bir afet yaşadığını, o günlerin herkes gibi kendisi için de kötü anı olduğunu söyledi.

Işık, depremde çadır kenti ziyaret eden Clinton'un kucağına alarak sevdiği sırada burnunu sıkmasıyla tanındığını ifade etti.

Askerliğini 6 ay önce tamamladığını aktaran Işık, "Üniversite okuma hayalim var ama bu sürede sınava çalışamadım. Şu anda çalışıyorum ama istediğim sonuç olmasa da barajı geçtim. 2 yıllık üniversite okumak istiyorum. Sonra da hedefim, bunu 4 yıllığa taşımak ve iş hayatına atılmak olacak." dedi.

Işık, insan kaynakları yönetimi veya radyo ve televizyon programcılığı alanında eğitim almak istediğini ifade ederek, bu alanlarda tercih yapacağını kaydetti.

"DEVLETİMİZ AFETLERİN ÜSTESİNDEN GELECEKTİR"

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaşanan sel felaketlerine çok üzüldüğünü ifade eden Işık, şu duyguları paylaştı:

"Devletimiz, bu afetlerin üstesinden gelecektir, oradaki insanlarımızın yaralarını saracaktır. Can kayıplarımız oldu, onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bunlar dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanıyor. Önlemler alarak bu afetleri daha rahat atlatabiliriz. Aklımız, fikrimiz, gönlümüz sel bölgesinde."

KAYNAK: BURSA'DA BUGÜN
YORUMLAR 5
  • derinceli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim devletten kastı tabiki farklı o zamanki hükümetten bahsediyor. ecevitin bizzat açıklaması var ''iletişim kurulamıyor, bilmiyorum'' diye. Bende derinceliyim devlet imkanı var mıydı? sadece asker yardıma gelmişti. herkes kendi çabalarıyla komşusuyla yardıma koştu. Dünyanın her yerinden yardım geldi. Yardım paralarıyla ne olduğunu bilioruz. ÖTV nin kuruluşunu hatırla kardeşim.
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni salihler zümresinden eylesin
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Haydi yavrum Allah zihin açıklığı versin sana ve senin gibi evlatlarımıza inşaallah daha nice zalimlerinburunlarını sıkarsın tek temennimiz
    Cevapla
  • Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    O günler ne idi. Abd çadır kurdu. Deniz piyadeleri geldi. yangın yeni sönmüş yemek yiyecek yok. Ukrayna çadır hastane kurdu. Ölenler hâlen enkaz altında. Etraf berbat toz ve ceset kokuları. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Devlet aciz kalmıştı. Şimdi yangın sel bir sürü afat beşeri belalar var iken devletim halen ayakta. Bizler unutmadık unutmayacağız o günleri. Recep Tayyip Erdoğan o zaman reisi cumhur olsaydı inanın yine bugünkü gibi dimdik ayakta idik. Ülkeyi aydınlığa kavuşturanlara selam olsun. Başları hiç eğilmesin. Biz 15 temmuzda bunu anlatık çünkü bizler nankör değiliz.
    Cevapla
  • karamurselli 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet hic bir zaman aciz kalmaz seninkisi particilik olmus ben izmitliyim yazik yorumuna
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Hamas'tan ateşkes açıklaması