İstanbul barajlarında su seviyesi düşüyor!

İSKİ verilerine göre, 30 Nisan'da yüzde 80,82 olan 10 barajdaki su miktarı, bugün itibarıyla yüzde 58,83 ölçüldü. İstanbul barajlarındaki su seviyesinin, bölgede yağış olmaması nedeniyle hızla düştüğü gözlendi.

İstanbul barajlarında su seviyesi düşüyor!
İstanbul barajlarında su seviyesi düşüyor!
GİRİŞ 28.08.2021 11:45 GÜNCELLEME 28.08.2021 15:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul'a su sağlayan barajların su seviyesi yüzde 58,83'e geriledi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 30 Nisan'da yüzde 80,82 olan 10 barajdaki su miktarı, bugün itibarıyla yüzde 58,83 ölçüldü.

Su miktarı Istrancalar'da yüzde 24,63, Terkos'ta yüzde 66,28, Sazlıdere'de yüzde 31,44, Alibey'de yüzde 28,41, Büyükçekmece'de yüzde 53,92, Ömerli'de yüzde 88,25, Darlık'ta yüzde 60,39, Elmalı'da yüzde 72,17, Kazandere'de yüzde 18,77 ve Pabuçdere'de yüzde 2,16 olarak kaydedildi.

İstanbul'a su sağlayan baraj ve göletler 868 milyon 68 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı bugün itibarıyla 511 milyon 8 bin metreküp ölçüldü.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan Kazandere ve Papuçdere barajlarındaki su seviyesinin, bölgede yağış olmaması nedeniyle hızla düştüğü gözlendi.

Kazandere Barajı'nda nisanda yüzde 76,1 seviyesinde olan su miktarı yüzde 18,77'ye, Papuçdere'de ise 76,22'den yüzde 2,16'ya geriledi.

Her iki barajda da suyun çekilmesi nedeniyle kum adacıkları ve çatlaklar oluştu.

"HER GÜN 3 METRE ÇEKİLİYOR" 

Aksicim köyünde yaşayan Süleyman Duran, AA muhabirine, kuraklık nedeniyle Kazandere Barajı'ndaki su seviyesinin düştüğünü söyledi.

Bölgede bir süredir yağış olmadığını, 3 ay önce su olan yerlerde bugün küçükbaş hayvanlarını gezdirdiklerini anlatan Duran, "Böyle giderse sıkıntı yaşarız. Hayvanlarımız çamurdan su içiyor. Su yok, sıkıntı. 4 ay öncesine kadar barajda çok su vardı. Şimdi her gün 3 metre çekiliyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya cokdandir dü$üyor aslinda ama imamoglunun zerre kadar valahi billahi UMRUNDA DEGIL.
    Cevapla
  • mamoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    ibb onlara kuyu suyu satar sorun güzel bir şekilde çözülür. cepleri dolan için her şey çok güzel.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Projeleri iptal edin, eldeki parayı da, otobüs ihalelerinden yandaşlarınıza verin... böylece su sorunu çözülür!
    Cevapla
  • OSMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet ne yapıyor su sorununa belediyeyemi bıraktı bu büyük sorunu şimdiden denizden arıtma su olaylarına girmeleri gerek.
    Cevapla
  • medo 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey güzel olacak diye slogan atmakla bu işler olmaz. İcraat lazım, sahada iş yapmak lazım. Reklam ajanslarıyla bu işler olsaydı iyi olurdu tabi. Bir yerlerden su bulup getireceksin, o rengarenk akan dereleri, her tarafı salya olan denizleri temizlemek için temel atmama töreni değil temel atma töreni yapacaksın. Trafik sorununu çözmek için projeler üreteceksin. Tabi ki bunların hepsi hayal, mevcut olanı bozmasalar ona da şükür. Vatandaşta hizmet isteseydi Binali Yıldırımı seçerdi, bunları seçtiğine göre onlarında hizmet diye bir derdi yok. Hoşlarına giden yalanları gerçeklere tercih ettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
AK Parti'de değişim: 2K formülü