Konya'da 1 milyon TL'lik pırlanta çalmışlardı, yakalandılar!

Konya'da müşteri gibi girdikleri kuyumcudan, 1 milyon lira değerindeki pırlantayı şalvara saklayıp çalan kadınlardan Ç.P. ve suça karışan A.P. yakalandı.

Konya'da 1 milyon TL'lik pırlanta çalmışlardı, yakalandılar!
Konya'da 1 milyon TL'lik pırlanta çalmışlardı, yakalandılar!
GİRİŞ 01.01.2022 12:57 GÜNCELLEME 01.01.2022 13:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Olay 06 Aralık 2021 tarihinde Konya’nın Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi'nde meydana geldi. Kuyumcu Zeki Battaloğlu’nun iş yerindeki müşterilerle ilgilendiği sırada yüzlerini peçe ile kapatmış ve şalvar giymiş 3 kadın iş yerine girdi.

Altınları inceleyen 3 kadın, iş yerindeki müşterilerin gitmesinin ardından kadınlardan biri iş yeri sahibini oyalarken, diğer 2 kadın cam tezgâhta tablaların içinde bulunan yaklaşık 2 kilogram ağırlığında 1 milyon lira değerindeki pırlanta yüzükleri şalvarına koyarak kayıplara karıştı. Kadınların gitmesinin ardından pırlanta yüzüklerin çalındığını anlayan kuyumcu polis ekiplerine haber verdi.

ASAYİŞ EKİPLERİNİN KARARLI ÇALIŞMASI SONUCU ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekiplerinin yapmış olduğu detaylı çalışmalar neticesinde hırsızlardan birinin izine ulaşıldı. Şüpheli şahıslarla olaya karıştığı tespit edilen, 8 adet suç kaydı ve aranması bulunan araç sürücüsü A. P.’nin Ankara İli Mamak ilçesinde olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçilerek A. P. isimli şahıs yakalanarak Konya’ya getirildi. Ayrıca hırsızlık olayına karışan kadınlardan Ç.P. Kırıkkale Jandarma Komutanlığınca yakalanarak gözaltına alındı. 
 
Olaya karışan şüpheli şahıslardan kamera kayıtları detaylı incelendiğinde 3 kapalı bayanın firari şüphelinin Hırsızlıktan aranma kaydı olan B.P., 18 adet suç kaydı olan S.P. ve 31 adet suç kaydı ve aranma kaydı olan Ç.P. olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan A.P. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kırıkkale Jandarma Komutanlığınca yakalanan şüpheli Ç.P.’nin ise işlemleri devam ediyor.

KAYNAK: HABER7 / ZEKİ DURSUN
YORUMLAR 5
  • BİROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Adalet Bakanlığı acaba bunlar onlarca suç kaydıyla dışarıda ne arıyorlar.Devlet tamam bir kez suç işleyene az ceza verir,affeder falanda 30 küsür ne ola....Bunları dışarda dolaştırmayın,taş madenlerine yada tuz madenlerine gönderin ki masumların canı artık daha fazla yanmasın.
    Cevapla
  • yabatek 2 yıl önce Şikayet Et
    eger hirsizin kolu kesilse , katile kisas yapilsa terörist idam edilse Dunyanin en huzurlu ulkesi oluruz insallah
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem suç kayıtları ve aranması var neden olaydan önce yakalanmıyor.
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Teröristin, hırsızın, tecavüzcünün, katilin yüzü neden saklanır acaba
    Cevapla
  • Sepet 2 yıl önce Şikayet Et
    Onsekiz suç asil önemli olan bu Daha birinci suçta pinpişman edilmeliydi Demekki suçlu kadar dogru güçlü ceza veremeyen sistemimiz de suçlu....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!