'Fakirlik iğrençtir' diyen öğretmene 3 ay 15 gün hapis cezası

Antalya'da bir sitede çalışan Halil Ayaz, sitede oturan ilkokul öğretmeni A. Ö. hakkında ‘hakaret ve mobbing uyguladığı’ gerekçesiyle dava açtı.

'Fakirlik iğrençtir' diyen öğretmene 3 ay 15 gün hapis cezası
'Fakirlik iğrençtir' diyen öğretmene 3 ay 15 gün hapis cezası
GİRİŞ 20.01.2022 13:58 GÜNCELLEME 20.01.2022 14:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Antalya Manavgat’ta 2019 Aralık ayında bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Halil Ayaz, sitede oturan ilkokul öğretmeni A.Ö.’nün siteden taşınanlardan kalan eşyaları ihtiyaç sahiplerine vermek üzere taşıdığı sırada yanına gelerek “Bunları burada niye tutuyorsunuz, kaldırın. Fakirlerle uğraşmayın” diyerek Halil Ayaz’ı aşağıladığı, daha sonra da otoparkta küçük kızıyla oynarken Halil Ayaz’a yönelik ‘fakir’ diyerek hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle ilkokul öğretmenliği yapan A.Ö. hakkında savcılığa ‘hakaret’ ve ‘mobbing’ uygulamaktan suç duyurusunda bulundu.

Manavgat 5. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık A.Ö.’yü 5 ay hapisle cezalandırırken sanığın cezası 6 bin lira paraya çevrildi.

KIZI İÇİN DAVA AÇTI 

Mahkemenin kararının ardından Halil Ayaz, bu kez konuşma zorluğu çeken kızına karşı yapılan hakaretten dolayı A.Ö. hakkında dava açtı. Manavgat 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına davacı Halil Ayaz, sanık A.Ö. ile tarafların avukatları ve tanıklar katıldı.

A.Ö., Halil Ayaz’ın çocuğunun engelli olduğunu bilmediğini, mahkeme aşamasında öğrendiğini, Halil Ayaz’ın çalışmadan işe gelmeden para aldığını, birkaç site sakiniyle bu olayı ortaya çıkardığı için Halil Ayaz’ın kendisine husumet beslediğini, çocuğunun özel durumunu istismar ederek kendisinin cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Mahkeme, A.Ö.’yü hakaret suçundan 3 ay hapis cezası ile cezalandırırken, sanığın eylemi alenen gerçekleştirmesi nedeniyle cezasında 1/6 oranında artırım yaparak 3 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, hapis cezasının paraya çevrilmemesine karar verdi.

Halil Ayaz

‘BU ŞAHSIN ÖĞRETMENLİK YAPMAMASI GEREKİR" 

Mahkemenin ardından açıklama yapan Halil Ayaz, adaletin yerini bulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Benim kendi adıma açtığım hakaret davası daha önce sonuçlanmış ve verilen 6 ay hapis cezası paraya çevrilmişti. Açtığımız 2. Dava bugün sona erdi. A.Ö.’yü 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme cezanın para cezasına çevrilmesine gerek olmadığına karar verdi. Milli Eğitim tarafından mahkemeye gönderilen yazıda şahsın kademe ilerlemesinin durdurulmasına dair disiplin cezası vermiş. Milli Eğitimin mahkemenin verdiği hapis cezasını da dikkate alarak yeni kararlar alacağına inanıyorum. Böyle bir kişinin öğretmen olarak çocuklarımıza verebileceği bir şey olmadığı gibi zarar vereceğine de inanıyorum.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 41
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada BMW 8000 euro kazaniyorum
    Cevapla
  • Bektaş Günay 2 yıl önce Şikayet Et
    Kararı veren Hakim Bey'in kaleminden ve ellerinden öpüyorum. Özellikle engelli yavrumuzu ve babasını tahkir eden ve insanlıktan nasibi olmayan ahlaksız bu kişi, şeytanın dostudur. Yazıklar olsun!
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence kendini bilen hiç bir öğretmen bu sözü söylemez.İyice tetkik edilmesi lazım
    Cevapla
  • Sus edepsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ögretmen söylemezde doktor polis din glrevlisi avukat vs vs vs vs onlar söylermi ?????? Sana sus diyorum bir öģretmen olarak
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Benmi yanlış anladım bu kadın öğretmen değilmiymiş?nasıl oluyorda hem öğretmen hem zengin oluyor ne kadar varlıklı olabilir? Yada çok varlıklıysa neden o fakirin maaşından alınan vergiyle öğretmenlik yapıyor ilginç...!
    Cevapla
  • Emine Hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede çünki fakir ögretmen yok..en az alan 9800 TL maas aliyor, Bunun yani sirada ek ders vs vs toplamda 15.000 tl altinda kazanan ögretmen yok
    Cevapla
  • 2323 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenginlik de fakirlik de bir imtihandır. Fakat zenginliğin imtihanı daha zordur. Çünkü, zenginlik, Cenab-ı Hakkın razı olduğu yolda kullanıldığında insan için dünya ve ahiret için büyük bir saadet olduğu gibi, faydalı yolda kullanılmadığında da bir o kadar tehlikedir. Zenginliği faydalı yolda kullanmak kolay değildir. Zenginlik çoğu kimsenin felaketine sebep olmuştur. Bunun için Peygamber efendimiz, "Ya Rabbi, azdıran fakirlik ve azdıran zenginlikten sana sığınırım"buyurarak bizim de böyle dua etmemize işaret buyurmuşlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'