Yargıtay, kolonyanın silah sayıldığına hükmetti

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tartıştığı kişiyi kolonya ile yakma teşebbüsünde bulunan sanığa verilen mahkumiyet kararını cezanın azlığı sebebiyle bozdu. Yüksek Mahkeme; Türk Ceza Kanunu kapsamında kolonyayı silah saydı.

Yargıtay, kolonyanın silah sayıldığına hükmetti
Yargıtay, kolonyanın silah sayıldığına hükmetti
GİRİŞ 16.02.2022 09:53 GÜNCELLEME 16.02.2022 09:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tartıştığı kişinin üzerine kolonya dökerek yakan kişi, şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı. ‘Kasten yaralama’ suçundan Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanık mahkum edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı cezanın az olduğu gerekçesiyle kararı temyiz edince devreye Yargıtay 3. Ceza Dairesi girdi.

"SİLAHTAN SAYILAN EŞYA"

Emsal nitelikte bir karara imza atan Daire; sanığın kolonya dökerek, çakmak ile yaraladığına ilişkin ikrarı ile sanığın eylemini silahtan sayılan eşya ile gerçekleştirdiği sabit olduğuna dikkat çekti.

Kararda şöyle denildi: “Oluş, dosya kapsamı, katılan ve tanığın aşamalardaki beyanı ile uyumlu doktor raporu ve kabule göre; sanığın katılanının üzerine kolonya dökerek, çakmak ile yaraladığına ilişkin ikrarı ile sanığın eylemini silahtan sayılan eşya ile gerçekleştirdiği sabittir. Buna rağmen, sanık hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 86/3-e maddesinin uygulanmaması suretiyle eksik ceza tayini bozmayı gerektirmiştir. Savcının temyiz sebepleri bu itibarla yerinde görülmüş ve mahkeme kararı oy birliği ile bozulmuştur.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • hedef2023 2 yıl önce Şikayet Et
    başka şeyler varken bunlarlamı uğraşıyor yargıtay kadın cinayetleri tecavüz hırsızlık uyuşturucu nedensiz ölümler bunları neden görmüyorlar hayvan haklarını unutmamak lazım güler geçerim sağ cekmecende kolanya var yada masanda kamuda kolanya görürsek dava açalım suç aleti taşıyorlar diye sonra tazminat davası açalım bir adım öndeyiz bakalım gelsin dosyalar
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yargıtay ve aym demirtaşı hala bi terörist sayamadı böyle ufak tefek işlerle uğraşın maaş alın aferim. yazıklar olsun haram zehir zıkkım olsun. Adalet bakanı vallahi iki elim yakanda olacak 15 Temmuz gecesi meral için 100 lerce twit attım o kadın fetöye destek verdi ama tutuklanmadı. yargı kolonyayla uğraşıyo...... yazık.
    Cevapla
  • israfil T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kullanıldığı yer ve şekle göre, her eşya silah sayılabilir. Doğru bir karar.
    Cevapla
  • Kerimoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek silahla adam yaralamaya 3 yıl ceza kolonya ile adam yaralamaya 5 yıl hangisi gerçek silah anlamadım.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek silah silah sayılmıyormu da ateş edip vuruyorsun eğer adam ölmemişse "adli kontrol şartıyla" serbest bırakıyorsunuz? Demek ki kolonya gerçek silahtan daha GERÇEK SİLAHMIŞ.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor