Bakanlık'tan 'Gördes'te çevre kirliliği' iddialarına ilişkin açıklama

Bakanlık, 'Gördes’te çevre kirliliği' iddialarına ilişkin, “Araziye akan suyun temizlenmiş su olduğu ve beyaz görünümünün kalsiyum karbonattan kaynaklandığı yönündedir” açıklamasını yaptı.

Bakanlık'tan 'Gördes'te çevre kirliliği' iddialarına ilişkin açıklama
Bakanlık'tan 'Gördes'te çevre kirliliği' iddialarına ilişkin açıklama
GİRİŞ 25.03.2022 21:38 GÜNCELLEME 25.03.2022 21:40

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Manisa'nın Gördes ilçesinde kurulu bir maden işletmesine ait boru hattında oluşan çatlak sebebiyle "çevre kirliliği meydana geldiği" ihbarı üzerine ekiplerin, ivedilikle bölgeye giderek gerekli inceleme ve denetimleri yaptığı belirtildi.

İnceleme sonucunda çatlağın, atık sularının atık düzenli depolama tesisinde "temizlenerek geri dönüştürülen" ve tekrar tesise iletimini sağlayan boru hattında oluştuğunun görüldüğü bildirilerek, "Manisa İl Müdürlüğümüz gözetiminde hattın onarımı yapılmış ve temizlik çalışmalarına hızlıca başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, uzmanların ilk tespitiyle ilgili "Araziye akan suyun, geri dönüştürülerek temizlenmiş su olduğu ve beyaz görünümünün ise temizlemede kullanılan maddelerden kalsiyum karbonattan kaynaklandığı yönündedir." bilgisi paylaşıldı.

Kesin sonuçların, numune analizleri sonrası ortaya çıkacağı belirtilen açıklamada, "Çevre Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemin uygulanacağını, temizleme çalışmalarına ilişkin sürecin de takip edildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
Yıldızların altında tarihi yolculuk