Beşiktaş'taki tarihi Hamidiye Çeşmesi inşaat nedeniyle izinsiz yıkıldı

İstanbul Beşiktaş'taki Hamidiye Çeşmesi'nin, kentsel dönüşüme giren binanın inşaat firması tarafından izinsiz olarak yıkıldığı ortaya çıktı.

Beşiktaş'taki tarihi Hamidiye Çeşmesi inşaat nedeniyle izinsiz yıkıldı
Beşiktaş'taki tarihi Hamidiye Çeşmesi inşaat nedeniyle izinsiz yıkıldı
GİRİŞ 09.05.2022 21:13 GÜNCELLEME 09.05.2022 21:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dikilitaş semtinde 1926'da yapılan ve 1970'lerde yer değişikliği sebebiyle Hora Sokak'a taşınan Hamidiye Çeşmesi'nin arka tarafında yer alan bir bina, kentsel dönüşüm kapsamında 17 Nisan'da yıkıldı.

İnşaat firması, binanın yıkımı sırasında mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait tarihi Hamidiye Çeşmesi'ni de yıktı.

Çeşmenin yıkılmasına bölge sakinleri tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Bülent Durantaş, doğma büyüme Beşiktaşlı olduğunu belirterek, "Dikilitaş'ımızda 5 çeşme vardı. Kala kala bu çeşmemiz kaldı, onu da yıktılar. Söz verdiler 'yapacağız' diye. Zaman gösterecek yapacaklar mı. Göreceğiz." dedi.

Çeşmenin yıkılma anını görmediğini dile getiren Durantaş, etrafı kapatılarak gece yıkıldığını söyledi.

Muharrem Karataş da çeşmenin yeniden yapılmasını istedi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, çeşmenin yeniden yapılacağını kaydederek, "Evet maalesef dönüşüm şirketinin tescilli olmayan çeşmeyi yıkması üzerine sorumlular hakkında işlem yapıyoruz. Çeşmeyi tekrar yapacağız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk şehir belediyesi o çeşme hristiyanlarin olsaydi Yikmazdi yazıklar olsun anıtlar kurulu chp olunca gözlerinizi yumuyorsunuz
    Cevapla
  • Seco 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardimcinin yalanina bak ulan istanbul dusmanlari caldiginizin yiktiginizin hesabini bu devlet sormazsa yaziklar olsun
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımcı dediğin kişi Mahir Polat İstanbul aşığı birisidir Onlarca eserin restoresinde bizzat ilgilenmiş bi o kadarından fazlasinida yaptiracaktir Araştırmadan bakmadan burdan sırf siyasi görüşünüz ayrı diye insanları yalancılıkla suclayamazsiniz Eğer merakınız varsa sosyal medyadan görebilirsiniz örneğin bir önceki yönetimin Rumeli hisarinin içine neredeyse bir mahalle büyüklüğünde yapı yapmak için hisar içindeki bahçenin imara açtilar daha sonra bu yönetim çok şükür o imarı kapattilar bunda mahir beyin katkısı büyüktür kendisi bir çok eserin yapımını bizzat takip ediyor
    Cevapla
  • Sinirli Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaat arazisi komple sit alanı ilan edilsin ve koruma altına alınsın. Arsa sahibinin ödediği emlak vergisi üzerinden arsanın tamamı kamulaştırılsın. Ecdadımıza düşman rantçılara ibret olsun.
    Cevapla
  • misafir35 1 yıl önce Şikayet Et
    ecdat düşmanı ibb nin yine ecdatlarımız tarafından yapılan çeşmeye sahip çıkacak mı sandınız. bir tarihi eser daha yok edildi. yazıklar olsun..
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Ecdat dusmani dediğin kurum son 2 bucuk 3 yılda kaç tane harabe çeşmeyi restore etti bilmiyorsan buraya karalama yapmaya gireceğine onlari arastir kuru kuruya iftira atmak kolay tabi
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin daha bunlar iyi günleriniz.çok çekeceksiniz çoookkkkkk ıstanbul.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!