AK Parti'li Aydemir'den İBB'ye "Şahmeran heykeli" tepkisi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, şehrin 34 farklı noktasına Şahmeran heykeli yapacağını söyleyerek, "Bunların 3,5 yıldır bir eseri yok. '7 milyon liraya heykel yapmak', işleri bu." dedi.

AK Parti'li Aydemir'den İBB'ye "Şahmeran heykeli" tepkisi
AK Parti'li Aydemir'den İBB'ye "Şahmeran heykeli" tepkisi
GİRİŞ 16.05.2022 15:18 GÜNCELLEME 16.05.2022 15:18

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İBB tarafından "Şahmeran 34" projesi kapsamında 34 Şahmeran heykeli yapılacağını, heykellerin değerinin 7 milyon lira olduğunu ifade etti.

AK Parti'li Aydemir, "Bu rakam, kaç bin kişinin asgari ücretine denk. Şahmeran yapmayın, şah-ı merdan olun. Şah-ı merdan, mertliğin zirvesi demektir. Mertliğin zirvesi de verdiği sözü tutmayı gerektirir. Bunlar Genel Başkanları başta olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesine aday olduklarında ne sözler vermişlerdi, birini bile yapamadılar." diye konuştu.

İBB'de 3,5 yıldır normal yürüyen bir sürecin yaşanmadığını savunan Aydemir, "Bunlarda böyle bir maharet, birikim yok. Vatandaşlarımız İstanbul'u şimdi yakından görüyorlar, 'Bunlar Türkiye'de yönetime gelse aynı hal Türkiye için de geçerli olur.' diye endişe ediyorlar ve defans uyguluyorlar. İnsanlarımız sağduyu sahibi, bunları görüyor, biliyorlar. Bunların 3,5 yıldır bir eseri yok. '7 milyon liraya heykel yapmak', işleri bu. Allah bu milleti bunlardan korusun." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!