İçişleri Bakanlığı duyurdu: İki asker şehit oldu

Eren Abluka-18 Operasyonu'nda teröristlerle yaşanan silahlı çatışmada yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç ve Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen, sevk edildikleri hastanede şehit oldu.

GİRİŞ 23.06.2022 09:36 GÜNCELLEME 23.06.2022 10:25
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'in Lice ilçesindeki 'Eren Abluka-18 Operasyonu'nda teröristlerle çıkan silahlı çatışmada yaralanan 3 askerden 2'sinin şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır-Lice ilçesi Göçer Mahallesi kırsalında, 22 Haziran 2022 Çarşamba günü, Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurlarınca icra edilen 'Eren Abluka-18 (Şehit Jandarma Onbaşı Doğan Dağcı) Operasyonu'nda teröristler ile yaşanan silahlı çatışma esnasında, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç, Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen ve Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Can Akdoğan yaralanmıştır. Yaralılardan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen sevk edildiği Dağkapı Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralı personelimize ise acil şifalar diliyoruz" denildi.

Teröristlerin tespiti ve etkisiz hale getirilmesi için bölgeye takviye jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerinin sevk edildiği belirtildi.

Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Evli ve 3 çocuk babası şehit Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen'in (30) acı haberi, İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Annesi Keziban İçen, babası İdris İçen, eşi Semiha İçen ve kardeşi Dursun İçen, büyük üzüntü yaşadı. Şehit Turgut İçen'in cenazesi, ikindi vakti Ödemiş ilçesindeki Zungurlu Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 89
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Şehitlerimizin mekanı Firdevs cenneti olsun. Rabbul alemin ailelerine ve sevenlerine sabırlar versin.
    Cevapla
  • Tokatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmetiyle muamele eylesin
    Cevapla
  • Diyarbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Celebi 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet meclise doldurmus hainleri bizim cocuklarimiz sehit bu mu dogru olan idam bile yok hapishaneler terör kampi beyler vir vir ediyor sehitlerimize rahmet hainlere lanet diliyorum yüce Allahtan
    Cevapla
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehadetlerini kabul etsin kardeşlerimin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı