Ankara Şehir Hastanesi'nden CHP'li İlgezdi'nin iddiasına yalanlama

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Şehir Hastanesi'nde malzeme eksikliği sebebiyle hastaların tedavilerinde sorun yaşandığını iddia etti. Hastaneden yapılan açıklamada İlgezdi'nin iddiası yalanlandı.

Ankara Şehir Hastanesi'nden CHP'li İlgezdi'nin iddiasına yalanlama
Ankara Şehir Hastanesi'nden CHP'li İlgezdi'nin iddiasına yalanlama
GİRİŞ 23.06.2022 22:49 GÜNCELLEME 23.06.2022 22:49
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Şehir Hastanesi’nde malzeme eksikliği nedeniyle hastaların tedavilerinde sorun yaşandığı iddiasını TBMM'ye taşıdı.

İlgezdi, “Malzeme sıkıntısı ve beyin ameliyatlarında kullanılan CCN motoru eksikliği kaynaklı acil vaka kabul edilememesinden dolayı Ankara Şehir Hastanesi’nin acil servis uzmanlarının, özellikle acil kraniotomi gereken vakaları inisiyatif kullanarak başkaca sağlık merkezlerine sevk etmesi konusunda uyarıldıkları iddia edilmektedir. AKP’nin sağlık sistemini getirdiği nokta işte budur. Sağlıkta devrim yaptıklarını söyleyen mevcut iktidar, sağlıkta çöküşün baş aktörüdür” dedi.

Ankara Şehir Hastanesi, CHP'li İlgezdi'nin iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Medyadaki haberlerin gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Hastanemiz ameliyathanelerinde sözü edilen kraniotomi motorundan 25 adet mevcuttur. Herhangi bir arıza durumunda gerekli bakımları mevcut prosedürler kapsamında zamanında yapılmaktadır. An itibarıyla motorların tamamı aktif olarak çalışır durumdadır.

Ankara Şehir Hastanemizin Acil Tıp Kliniği, sadece Erişkin Acil Servisimizde (Çocuk Acil ve Kadın Doğum Acil Servisi hariç) günlük olarak, ambulans ile gelen ortalama 250 hastaya; ayaktan başvuran, 2.basamak ve üniversite hastanelerinden tarafımıza sevk edilen ortalama 2000 hastaya acil sağlık hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetin sunumu sırasında ambulans ile gelen hiçbir hasta reddedilmediği gibi; ayaktan, her türlü sağlık sorunu ile başvuran bütün hastalara da sağlık hizmeti sunumu, tıbbi kaidelerin gerektirdiği gibi, deneyimli uzman hekimlerimiz ve sağlık ekiplerimiz tarafından Sağlık Bakanlığımızın tüm prosedürleri yerine getirilerek sürdürülmektedir.

Acil Servisimizden, 'yoğun bakımda boş yatak yokluğu, cerrahi malzeme eksikliği ve benzeri nedenler' ile hiçbir şekilde hasta reddi olmamaktadır."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç namus şeref yok bunlarda. Hep çamur at izi kalsın. Vatana millete hainlikten başka bildikleri yok.
    Cevapla
  • T.C 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni ve senin gibileri gebertsin inşallah , yaaa ne kadar ahlaksızsınız , neden bu kadar düşmansınız, siz pkk dan çok daha tehlikelisiniz bu ülke için...
    Cevapla
  • Misafir65 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı genel başkanın yalancı asistanı.
    Cevapla
  • Denizli Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    chp de hiç doğruyu konuşan yokmu
    Cevapla
  • Musa Ayan. 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru konuşanının CHP'de işi ne?
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Rezidans kraliçesi halkçı solcu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi