Metroda ırkçı saldırı: Yabancı aileye küfürler yağdıran şahıs gözaltına alındı

İstanbul’da, Yenikapı-Hacıosman metro hattında, yanında oturan yabancı bir aileye küfür ve hakaret ettiği tespit edilen O.O.K., gözaltına alındı.

Metroda ırkçı saldırı: Yabancı aileye küfürler yağdıran şahıs gözaltına alındı
Metroda ırkçı saldırı: Yabancı aileye küfürler yağdıran şahıs gözaltına alındı
GİRİŞ 09.07.2022 23:01 GÜNCELLEME 09.07.2022 23:01
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Cep telefonu kamerasına yansıyan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, O.O.K. isimli yolcunun, yanında oturan yabancı aileye “Afrika’ya dönün, gidin buradan” dediği; hem İngilizce hem Türkçe küfürler ettiği görüldü. Metrodaki diğer yolcular yaşananlar karşısında sessiz kalırken, bir kısım yolcu ise olaya güldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, şüphelinin yakalanması için çalışma başlatması üzerine kimliği belirlenen şahıs, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme', 'ayrımcılık' ve 'tehdit' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme', 'Ayrımcılık' ve 'Tehdit' suçları ile ilgili Fatih ilçesinde yürütülen çalışmalarda; 8 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya platformları ve bazı basın yayın kuruluşlarında, 'İstanbul'da rezil ırkçılık; Küfürler yağdırdı' başlığıyla yer alan haber ile ilgili yapılan inceleme neticesinde şahsın O.O.K. olduğu belirlenmiştir. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen O.O.K. isimli şahıs kısa süre içerisinde görevlilerimizce yakalanmıştır.”

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 118
  • Salih Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı düşmanlığı yapanların kökenlerini takip ettiğinizde, %80 oranında, köklerinin Yunanistan, Bulgaristan, Eski Yugoslavya, Gürcistan'a dayandığını göreceksiniz. Bunlar Namaz, abdest bilmeyen, kendisi gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı vermeyen tiplerdir.
    Cevapla
  • GÖKBÖRÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir olay karşısında gülmek ne be ahlaksızlar. Yarın bir gün her hangi bir ülkeye gittiğinizde aynı şeyleri yaşıdığınız düşünün bir turist, gezgin olarak. Tepkinizi koyun kardeşim, susmak ne öyle.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İfadesi alınıp serbest bırakılmıştır.
    Cevapla
  • Tevko 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı bir aylığına Afrika'ya göndermek lazım
    Cevapla
  • yakup ceylan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu pıslik avrupalıya aynı şeyi söylemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...