Emniyet'ten 'Suriyeliler saldırdı' iddialarına cevap!

Kahramanmaraş'ta polislere saldırınca vatandaşlar tarafından linç edilmek istenen 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay sonrası "Suriyeliler polise saldırdı" iddialarına Emniyet'ten yalanlama geldi.

Emniyet'ten 'Suriyeliler saldırdı' iddialarına cevap!
Emniyet'ten 'Suriyeliler saldırdı' iddialarına cevap!
GİRİŞ 14.07.2022 12:57 GÜNCELLEME 14.07.2022 12:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emniyetten yapılan açıklamada, polise saldıranların Suriyeliler olduğuna ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Olay, salı günü akşam saatlerinde Onikişubat ilçesinin Mağaralı Mahallesi'nde meydana geldi. Devriye görevi yürüten polis ekibi, rastgele küfredip çevreyi rahatsız eden İbrahim T., Tayfun T. ve Samet T.’yi uyardı. Ancak şüpheliler polise saldırdı. Polisin saldırıya uğradığını gören çevredekiler, şüphelileri linç etmek istedi.

Olay yerindeki polislerin destek talebi üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Bölgeye giden ekipler, vatandaşları güçlükle sakinleştirdi, İbrahim T. Tayfun T. ve Samet T.’yi gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Olayda 1 polis memuru hafif yaralandı.

Çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen 3 kişi, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

'SURİYELİ İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Olayın görüntülerinin sosyal medyada 'Suriyeliler polise saldırdı' yönündeki paylaşımlarla ilgili Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. İddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında 'Kahramanmaraş’ta Suriyeli şahıslar polise saldırdı' şeklinde haber yapıldığı tespit edilmiştir. Habere konu olayın veriliş şekli ve içeriği doğru değildir. 12 Temmuz 2022 Salı günü ilimiz merkez Onikişubat ilçesinde devriye görevini ifa eden ekibimizin rastladığı bir kavga olayının şüphelilerini yakalamak isterken, şüphelilerin polisimize mukavemette bulunması üzerine mahalle halkı tarafından şüphelilere tepki gösterilmiş, olay yerine takviye olarak gönderilen ekiplerimizce İbrahim T. Tayfun T. ve Samet T. isimli şüpheliler zor kullanılarak yakalanmış, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olup çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir. Olayda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Sosyal medya hesaplarında yer alan olayın Suriyeli şahıslarca gerçekleştiği iddiası, gerçeği yansıtmayıp art niyetli ve algı amaçlı yapılmış haberlerdir."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Organize bir olay olabilir mi acaba? Adi bir olay, adamlar belki özellikle polise saldırdı, birileri fotoğraf çekip sosyal medyada anında bunu Suriyeliler polise saldırdı diye yaydı. Sanki baya güzel bir film çekilmiş gibi.
    Cevapla
  • samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsın bizim insanımız nurla yıkanmış. Suriyelilerden daha kötü bizim insanımız açık.
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haberi çıkaran kişi yada kişiler cesını çekmeli ki yalan algıları çöksün bundan medet uman siyasetçiler de yalanla ve algı ile siyaset yapılamayacağını anlasın
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    o kadar çok mülteciyi kabul edersen bu tip yalanlara, spekülasyonlara da davetiye çıkarırsın. Umarım geri dönerler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası