LGBT CHP'li belediyeleri mesken tuttu... Mantar gibi çoğalıyorlar

Türk aile yapısını kasteden LGBT ideolojisini desteklemekle kalmayıp kurumsal bir yapı haline getirmeye çalışan CHP, Türkiye genelinde CHP'li belediyeler bünyesinde şu an sayısı 29 olan "Eşitlik Birimlerini" artırmaya devam ediyor.

LGBT CHP'li belediyeleri mesken tuttu... Mantar gibi çoğalıyorlar
LGBT CHP'li belediyeleri mesken tuttu... Mantar gibi çoğalıyorlar
GİRİŞ 10.10.2022 12:25 GÜNCELLEME 10.10.2022 13:09
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Sadece Türkiye'de değil dünyada aile yapısını dejenere etme projesi olan LGBT akımı ülkemizde kendine en rahat CHP'li belediyelerde yer buluyor.

Avrupa Birliği (AB), ABD, İsveç, Hollanda büyükelçilikleri, Sorosçu Açık Toplum Vakfı tarafından  resmen desteklenen Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CEİD) birçok belediyeyle Eşitlik Birimi kurulması için görüşme yaptı. Bunun sonucunda bazı belediyelerin kadın çalışmaları müdürlüklerinde Eşitlik Birimi adıyla alt birimler kuruldu.

CHP'li Yunus Emre LGBT'yi savunup Erdoğan'ın sözlerine karşı çıktıCHP'li Yunus Emre: LGBT 6'lı masanın beyannamesinde

Toplumsal cinsiyet eşitliği adıyla hareket eden birimlerin önceliği LGBT. CEİD'in 2021'de hazırladığı rapora göre proje Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Aydınlık, Eşitlik Birimi kurulan belediyelere mercek tuttu.

CHP'li belediyeden LGBT'ye destek: AK Parti grubunun oylarıyla reddedildiCHP'li belediyeden LGBT'ye destek: AK Parti grubunun oylarıyla reddedildi

LGBT KADIKÖY İÇİN ÖNCELİKLER ARASINDA

Birimi ilk kuran belediyelerden CHP'li Kadıköy Belediyesi, Toplumsal Eşitlik Birimiyle “toplumsal cinsiyet eşitliğini baz alan politikalarının derinleştirilmesi, bu politikaların sivil toplum işbirlikleriyle geliştirilmesi, kurum içindeki toplumsal cinsiyet eşitliği kültürünün içselleştirilmesine” yönelik çalışmalar yapıyor.

Öte yandan Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi’nin LGBTİ+ Meclisi de bulunuyor. Belediye bünyesindeki iki birim, birlikte LGBT’ye yönelik faaliyetler yürütüyor. Kent Konseyinin LGBTİ+ Meclisinden Esin isimli bir şahıs, KAOS-GL’ye yaptığı açıklamada, şunları söylüyor: “Kadıköy her ne kadar İstanbul’daki LGBTİ+ dostu belediyeler arasında ilk akla gelen ilçelerden biri olsa da hala yolun başında sayılırız. Bu noktada devam eden sorunlarla yüzleşme vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda LGBTİ+’lar için güvenli alanlar ve danışmanlık hizmetleri üzerine yoğunlaştık. Yerel halkın ve belediye çalışanlarının LGBTİ+ hakları konusunda bilinçlendirilmesi de önceliklerimiz arasında.”

CHP’den İBB personeline zorunlu LGBT eğitimiCHP’den İBB personeline zorunlu LGBT eğitimi

ŞİŞLİ'DE "AİLE TERÖRDÜR" DİYEN KİŞİ BİRİM SORUMLUSU

Şişli Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Eşitlik Birimi de LGBT konusunda çalışmalar yapıyor. Müdürlük, çalışmalarını “toplumsal cinsiyete duyarlı, hak temelli, bütüncül ve toplumsal katılıma açık bir anlayışla dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları hayata geçiriyor.” şeklinde tanımlıyor. Belediyedeki Eşitlik Birimi'nin faaliyet alanı ise “Yerel yönetimlerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve hak temelli sosyal politikaların ana akımlaştırılmasıdır. Çoklu ayrımcılığa karşı politikalar oluşturmak hedefiyle kadın, çocuk, genç̧, engelli, yaşlı, LGBTİ+ azınlık ve mülteci olmak üzere sekiz ayrı dezavantajlı gruba yönelik çalışmalar yürütmektedir.” şeklinde aktarılıyor.

Belediyenin Eşitlik Birimi Sorumlusu ise Ceren Suntekin. Çocuklara yönelik LGBT ve PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında kapatma davası açılan Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kurucularından olan Suntekin, ailenin “terör” olduğunu savunuyor. Suntekin, LGBT örgütü KAOS-GL’nin internet sitesindeki yazısında çocuğun anne ve babayla olan kan bağının kutsal olmadığını, aile dışında hayatın olduğunu ve bu yöndeki faşizmle de mücadele edilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

BEŞIKTAŞ BELEDIYESİNDE ‘TOPLUMSAL CİNSİYET’ EĞİTİMLERİ YAPILIYOR

Beşiktaş Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde de Eşitlik Birimi bulunuyor. Müdürlüğün görevi “yerel nüfusun yapısına ve ihtiyaçlarına yönelik sosyal politikalar üretmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını tüm yerel hizmetler alanlarında yaygınlaştırmak” olarak tanımlanırken buradaki Eşitlik Birimi'nin görevi de “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki ilişkileri geliştirerek toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenler.” şeklinde aktarılıyor.

İZMİR’DE CİNSİYETSİZLEŞTİRME ÇOCUKLARDAN BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü de “toplumsal cinsiyet” adı altında cinsiyetsizlik çalışmaları yürütüyor. Emel Dönmez’in müdürlüğünde yürütülen çalışmalar, “Kadınlara kentte eşit yaşam hakkı sunulması için çalışmalar yapılması, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle ve kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi, il genelinde cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğine yönelik farkındalık yaratılması, şiddete maruz kalmış ya da kalma riski olan kadın ve çocuklara barınma hizmeti sunulması yer almaktadır.” olarak aktarılıyor.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şube Müdürlüğü Çocuk Hakları Birimi de yönergesinde “Çocukların toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalıklarını artırıcı çalışmalar yapmak” ifadeleriyle bu çalışmaları çocuklara yönelik de yürüttüğünü açıklıyor.

Ceren Suntekin

NİLÜFER BELEDİYESİNİN LGBT SEVDASI

Nilüfer Belediyesi LGBT konusunda resmi çalışmalarda bulunan belediyeler arasında. Belediyenin Kent Konseyinde 9 Aralık 2018’de yapılan Toplum Cinsiyet Eğitiminde, LGBT konusundaki çalışmalar “Kadın erkek eşitliği, LGBTİ+ farkındalığı, şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele yöntemleri hakkında atölyeler gerçekleştiren gençler, hak arayışları konusunda uzun uzun konuşma fırsatı yakaladılar.” sözleriyle ifade ediliyor.

Öte yandan Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi, İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasına da tepki gösterdi. Bursa Kadın Platformuyla yapılan ortak açıklamada, “Soruyoruz, neden bu cinayetlere engel olması gerekenler onun yerine kadına yönelik şiddeti önleyecek yasaları dahi iptal etmeye çalışıyor? Her bir cümleniz kadınlara, çocuklara LGBTİ+lara artan şiddet olarak dönüyor.” ifadeleri kullanıldı.

İBB kitapçısında skandal satırlar: Çocuk tacizini anlatan kitabı çocuklara satıyorlarİBB kitapçısında skandal satırlar: Çocuk tacizini anlatan kitabı çocuklara satıyorlar

AK Partili Şeyma Aktaa'dan CHP'li İBB'ye: Pis ellerinizi evlatlarımızdan çekinAK Partili Şeyma Aktaa'dan CHP'li İBB'ye: Pis ellerinizi evlatlarımızdan çekin

YABANCI BÜYÜKELÇİLİKLERLE BİR ARADA

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CEİD) de resmi internet sitesinde derneğin “kuir” ve “feminist” olduğunu, “LGBTİQA+ hareketinde yer aldığını” ve “ikili cinsiyet sistemini sorguladığını” ifade ediyor. Derneğin resmi destekçileri arasında Şişli ve Kadıköy Belediyeleri ile Avrupa Birliği, ABD Büyükelçiliği, İsveç Büyükelçiliği, Hollanda Büyükelçiliği ve ABD merkezli Açık Toplum Vakfı da yer alıyor. Ayrıca derneğin “değerlerimiz” açıklamasında LGBTİ+ hareketi, kuir ve feminizm yer alıyor.
CEİD, 2021’de hazırladığı “Belediye Eşitlik Birimleri Mevcut Durum Analizi” raporunda Beşiktaş, Beylikdüzü, Kadıköy, Şişli, İzmir Büyükşehir, Buca, Konak, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Menemen, Çankaya, Eskişehir Büyükşehir, Muratpaşa, Nilüfer, Odunpazarı, Gaziantep Büyükşehir, Kars, Ortahisar, Trabzon Büyükşehir, Seyhan Belediyesi ile eşitlik birimi kurulması yönünde görüşme yaptığını belirtti. Raporda projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiği de belirtiliyor.

MECLİS ÜYESİ: 'DEZAVANTAJLI GRUPLARI' AÇIK İFADE ETMİYORLAR

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un geçen günlerde Meclis gündemine “Eşitlik Şefliği” kurulması teklifini getirdi. Kadın ve Aile Müdürlüğünün yönetmeliğini değiştiren teklif, Ak Parti grubunun oylarıyla reddedildi.

'ULUSAL VE ULUSLARARASI MEKANİZMALARLA İŞBİRLİĞİ'

CHP’li Belediye Başkanı Bozkurt’un değişiklik teklifi verdiği yönergede şu ifadeler dikkat çekti:

-“Belediyenin, stratejik plan hazırlık ve revize dönemlerinde toplumsal eşitlik konularında ilerleme sağlatacak amaç, hedef ve faaliyetlere dahil edilmesini takip etmek,

müdürlüklerin hazırladıkları taslak, stratejik plan, amaç ve hedeflerini toplumsal cinsiyet eşitliğine etkisi açısından değerlendirilerek birimlere geri bildirim/önerilerde bulunmak…
-“Toplumsal eşitliğin sağlanmasına yönelik ulusal ve uluslararası mekanizmalar ve ağlar ile işbirliği geliştirmek…

-“Dezavantajlı grupların yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan taleplerini karşılamaya yönelik iyileştirici yerel eşitlik eylem plan, program ve stratejilerini belirlemek…
-“Sosyal hizmet uygulamalarını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak, vatandaşa en yüksek faydayı sağlayarak, dezavantajlı grupların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmasını sağlamak…”

Kılıçdaroğlu: LGBTİ Türk aile yapısını niye bozsun?

'BÜYÜKŞEHİRDE KURMAK İSTEDİLER'

Aydınlık’a konuşan Esenyurt Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanı ve İBB Ak Parti Meclis Üyesi Kadir Çakır, teklifin toplumu cinsiyetsizleştirmeye yönelik bir hamle olduğunu belirtti. Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de benzer bir girişimin olduğunu ona da izin vermediklerini kaydetti:

“Kadın ve Aile Müdürlüğünün yönetmeliği değişiyor. O müdürlüğün içerisinde bir şeflik oluşturuluyor. O şeflik de Eşitlik Şefliği… Buna neden gereksinim duyuldu? Şişli ve diğer CHP’li belediyelerde bunu uygulamışlar. Hatta LGBT bireyleri de istihdam ettikleri söyleniyor. Biz de dedik ki ‘LGBT adı altında milleti cinsiyetsizleştirmeye müsaade etmedik, etmeyeceğiz’. Netice itibariyle de o yönetmeliği geçirmedik. Bunların yönetmelikte ifade ettikleri dezavantajlı gruplar diye bir kesim var. Burada kastedilen nedir? Dedik ki ‘Yaşlı, çocuk, engelli, kadın, erkek mi kastediliyor, açık ifade edin. Ama siz yuvarlak kelimeler kullanarak bu yönetmeliğin içerisine sokarsanız biz bunu kabul etmeyiz.’

“Büyükşehir Belediyesi’nde de böyle bir girişimleri oldu, Toplum Eşitlik Müdürlüğü kurmak istediler, biz bunu da reddettik. Son zamanlarda cinsiyetsizleştirmeye yönelik faaliyetler var. Artık 13-14 yaşındaki çocuklar bile bu şekilde tepkiler veriyor. Çünkü toplumu alttan yozlaştırmaya başladılar.”

AK PARTİ: AİLEYE SALDIRILARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Teklife tepki gösteren Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, “Genç neslimizi hedef alan ve dolayısıyla aile kavramının altını oymaya zemin hazırlayan LGBT kavramına karşı duruşumuz her zaman bellidir. Aile kurumuna karşı saldırılara izin vermeyeceğiz. Bu yönetmelik gündem maddesi Ak Parti meclis üyelerimizin oy çokluğuyla reddedilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 
KAYNAK: AYDINLIK
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 159
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    lgbt nin kuşatması altındaki çocuklarımızın hesabını kim verecek.
    Cevapla
  • Sahipkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam Kuran'ı manasıyla biliyormuş ya işte o yüzden sözcülüğünü yapıyor Allahın lanetlediği grubu... Bu haber saadettincilere gelsin, sözüm ona dindar Davidsun a gelsin...
    Cevapla
  • Salahattin Adana 1 yıl önce Şikayet Et
    LGBT nın fahri başkanı KILIÇTAROĞLU lafı uzatıp kıvırma; iktidara geldiğimiz de CİNSİYETSİZLİK BAKANLIĞI kuracağız deyiver sende bu sıkıntıdan kurtul rahatla !!!!!.
    Cevapla
  • M.Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP bir tek şeye düşmandır: O da İSLAM. İslam'a uzak olan her şey CHP'ye yakındır. Bu yorumu yayınlamayan da CHP'ye yakındır.
    Cevapla
  • petrolcü 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme kadar yolunuz var. bir gün orayıda ebedî ziyaret edeceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!