Evlat nöbetindeki anne: Ayaklarım tuttukça oğlumun peşini bırakmayacağım

Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan anne Bedriye Uslu, "Dilim döndükçe, ayaklarım tuttukça oğlumun peşini bırakmayacağım" dedi.

Evlat nöbetindeki anne: Ayaklarım tuttukça oğlumun peşini bırakmayacağım
Evlat nöbetindeki anne: Ayaklarım tuttukça oğlumun peşini bırakmayacağım
GİRİŞ 16.10.2022 14:16 GÜNCELLEME 16.10.2022 14:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor. 

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 1140'ıncı gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Hatun Yüceyurt, İstanbul'dan kandırılarak dağa götürülen oğlu Serdar için eylem yaptığını söyledi.

Oğlundan hiç haber alamadığını belirten Yüceyurt, "Çocuklarımızı kandırıp götürüyorlar. Oğlumu PKK ve HDP'den istiyorum. Mücadelemde kararlıyım, oğlum gelene kadar onu burada bekliyorum." dedi.

Yüceyurt, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

AMASRA'DA MADEN OCAĞINDAKİ PATLAMA

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamaya da değinen Yüceyurt, büyük üzüntü ile öğrendikleri patlamada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Anne Bedriye Uslu da oğlu Mahmut için eylem yaptığını belirterek, evladına kavuşmak istediğini söyledi.

Uslu, "Çocuğumu HDP'den istiyorum. Oturma eylemine devam edeceğim. Dilim döndükçe, ayaklarım tuttukça oğlumun peşini bırakmayacağım. Oğlum gelsin, devlete, güvenlik güçlerine teslim olsun." ifadelerini kullandı.

Amasra'da maden ocağındaki patlamada hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduklarını belirten Uslu, ailelere sabır diledi.

Uslu, şunları söyledi:

"Mekanları cennet olsun, Türkiye'nin başı sağ olsun. İnşallah devlet yaralarını saracak. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hakkarili Nuray 1 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili ermeni terör örgütü pkk Kürtlerin düşmanıdır
    Cevapla
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Evlat nöbeti nerede tutuluyor? HDP binası önünde... Peki neden çünkü HDP PKK partisi değilmi.... HDP mecliste devletten maaş alıyor mu? Evet... İşte bunu anlamıyorum... Her terör örgütü destekçisi hemde devlet para veriyor... Bu nasıl bir şey
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar yardımcınız olsun Allah sizleri evlatlarınıza kavuştursun inşallah.Allah cidden içinden vatan diyiip hainleri bitirmeye çalışanların yanında olsun onlara güç kuvvet versin inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Yıldızların altında tarihi yolculuk