AK Parti uzun süredir üzerinde çalışıyordu! Dikkat çeken maddeler: Yeni birim kuruluyor...

Polis Akadamesi Başkanlığı bünyesinde İç Güvenlik Fakültesi kurulması öngörülüyor. İçişleri Bakanlığı'nda hazırlanan taslak metinde, Güvenlik korucuları ile ilgili de düzenlemelere yer alıyor.

GİRİŞ 17.10.2022 10:13 GÜNCELLEME 17.10.2022 11:01
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı İçişleri Bakanlığı'nı yakından ilgilendiren kanun teklifinde sona gelindi ve taslak metin hazırlandı. Ulaşılan taslağa göre, Polis Akadamesi Başkanlığı bünyesinde İç Güvenlik Fakültesi kurulacak.

Fakülte, ilk derece amirlik eğitimi verecek. Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nda yapılan değişiklikle de polis olacak öğrenciler, Yabancı dil hazırlık ile birlikte toplam 5 yıllık eğitim alacak.

Düzenlemeyle ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı'na süresiz silah ruhsatı verilecek. Aynı şekilde şehitlerin birinci derece akrabalarına geçen silah ruhsatlarında, süre kaydı aranmayacak.

SENDİKA ÜYESİ OLAMAYACAKLAR

Taslak metinde, güvenlik korucularıyla ilgili de düzenlemeler var.

Buna göre, güvenlik korucuları sendika üyesi olamayacak ve sendikal faaliyetlere katılamayacak.

Güvenlik korucularına verilecek disiplin cezalarının da detaylandırıldığı teklifte, güvenlik korucuları için uyarı, kınama, ücretten kesme ve görevden çıkartmayı gerektirecek suçlar tek tek sıralanıyor.

Teklifin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

KAYNAK: NTV
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Polis amirleri 1 yıl önce Şikayet Et
    *1300 POLİS AMİRİNİN 2 YILLIK KIDEM MAĞDURİYETİ HAKKINDA BİLGİ NOTU*( 3201 Sayılı ETK Geçici 26. Madde de, *önümüzde ki günlerde Meclis’e gelecek olan torba yasa ile değişiklik Talebi̇* ) Ancak; 2015 yılından önce yine LİSANS mezunu olan polis memurlarından gerekli aşamaları geçip polis amiri olanlar, 3201 Emniyet Teşkilatı Kanununun Geçici 26. maddesi ile kapsam dışı bırakılarak eski terfi sistemi ile 6 yılda bir rütbe terfi etmeye devam ettirilmiş Ancak; 2019 yılında verilen 4 yılda bir terfi hakkı, *2015 yılından geçerli sayılmaması* polis amirleri arasında *1300* civarında polis amirinin haksız olarak 2 yıl kıdem kaybına yol açmıştır.
    Cevapla
  • Veliii 1 yıl önce Şikayet Et
    Okullara daimi kalıcı güvenlik görevlileri alınmalı yaş aralığı 28 ile 45 arası olmalı.
    Cevapla
  • vatandash 1 yıl önce Şikayet Et
    ben bu ülkede icki icen ve göbekli polis olsun istemiyorum
    Cevapla
  • anemo 1 yıl önce Şikayet Et
    birde sehit yakinlarina mobing yapmasinlar
    Cevapla
  • anemo 1 yıl önce Şikayet Et
    ahmet daha ne istersin doyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"