Atatürk'ün ölmeden önce verdiği talimat herkesi duygulandırdı!

Tüm yurtta saygı ve sevgiyle anılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Savarona yatından Dolmabahçe'ye taşındığı sırada Mehmetçik'e bitkin görünmemek için tüm ışıkları kapattırdığı bilgisi ilk kez duyanların tüylerini diken diken etti.

GİRİŞ 10.11.2022 23:06 GÜNCELLEME 11.11.2022 09:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84'ncü yıldönümü nedeniyle tüm yurtta anılmaya devam ediliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği 10 Kasım 1938 gününe ilişkin detaylar da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

SAVARONA'DAN DOLMABAHÇE'YE TAŞINDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Savarona yatından Dolmabahçe'ye taşındığı sırada bitkin ve halsiz olması nedeniyle çevresindekileri büyük üzüntüye uğrattı. O sırada tüm saray personeli de Atatürk'ün rahat etmesi adına büyük çaba sarf ediyordu.

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılıBüyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı

IŞIKLARI SÖNDÜRME TALİMATI VERDİ

Atatürk'ün ölmeden kısa bir süre önce Dolmabahçe personeline verdiği talimat da ilk kez duyanların tüylerini diken diken etti. Buna göre Ata'nın Mehmetçik'in moralini düşürmemek adına Dolmabahçe personeline tüm ışıkları kapattırdığı ve karanlıklar içerisinde odasına geçtiği belirtildi. Gazi Atatürk, aynı gecenin sabahı da gözlerini ebediyete yumarak Türk milletini derinden bir yasa boğdu.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi; meşhur istiklal mahkemelerinde Başındaki Sarığını çıkarmayıp Şapka giymeyi reddeden İskilipli Atıf Hoca’nın boynuna ip geçirildiği sırada, başına bir şapka takıp, “Giy domuz!” diyen ve küfürler savuran Kılıç Ali'nin uydurduğu, Selamünaleyküm değil Aleykümselam'dır.. Ikincisi; Falih Rıfkı, Ruşen Eşref, Cemal Kutay ve Şevket Süreyya, son söz olarak M. Kemal'in “Saat kaç?” dediği ve Koma içinde manası anlaşılamayan ve devamlı olarak tekrarladığı sözü: ‘Aman dil… Aman dil…’di." diye yazıyorlar.. Özetle, Biraz araştırma yapılırsa doğru nedir öğrenilebilir..
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogrucu(!) davuta cevaptır.. Birincisi; meşhur istiklal mahkemelerinde Başındaki Sarığını çıkarmayıp Şapka giymeyi reddeden İskilipli Atıf Hoca’nın boynuna ip geçirildiği sırada, başına bir şapka takıp, “Giy domuz!” diyen ve küfürler savuran Kılıç Ali'nin uydurduğu, Selamünaleyküm değil Aleykümselam'dır.. Ikincisi; Falih Rıfkı, Ruşen Eşref, Cemal Kutay ve Şevket Süreyya, son söz olarak M. Kemal'in “Saat kaç?” dediği ve Koma içinde manası anlaşılamayan ve devamlı olarak tekrarladığı sözü: ‘Aman dil… Aman dil…’di." diye yazıyorlar.. Özetle, Biraz araştırma yapılırsa doğru nedir öğrenilebilir..
    Cevapla
  • ÖMER 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz de Kemalist olmuşsunuz anlaşılan.. sevdiğinizle birlikte haşrolun
    Cevapla
  • Sire 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah sevenlerini ahirette de yanından ayırmasın.
    Cevapla
  • Cemıl gündüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne garip değil mi gerçekten halifeliği yık putperest bir topluluk inşa et hala daha medhiyelerle milletin gerçekten gerçek bir dünyada Her canlı bir gün ölümü mutlaka tadacak ne yazık ki İyiyi ve kötüyü Ancak ALLAH BİLİR DOĞDU YAŞADI VE ÖLDÜ ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Cemil kardeş sen şimdi övüyor musun sövüyor musun? Pek anlayamadım da..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi