Sınır ötesine harekat olur mu? Eski İstihbarat Başkanı Pekin'den çarpıcı açıklama

Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, terör yuvasına dönüşen Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyon ihtimalini değerlendirdi.

GİRİŞ 15.11.2022 16:34 GÜNCELLEME 15.11.2022 18:26
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen kanlı terör saldırısı, terör örgütü PKK'nın sivil katliamı sicilini artırdı. Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan örgüt, burada eğittiği teröristleri kaçak şekilde hudutlarımıza sokuyor, Ayn-el Arap (Kobani) üzerinden verilen talimatlarla zaman zaman şehirlerimizi kana buluyor. Bunun son örneğini Taksim İstiklal Caddesi'nde gösteren Suriye PKK'sının kontrolündeki bölgelere askeri harekatın gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, konuyla ilgili A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. PKK'nın saldırıdaki rolünü inkar ettiğini ve sivillere yönelik olayları üstlenmeme stratejisi izlediğine vurgu yapan Pekin, "Bakan Soylu'nun mesajı aldık demesinin sebebi şu; belli ki Türkiye birinin kuyruğuna basmış. Bunu Türkiye'nin son dönemde uyguladığı bağımsız dış politikayla anlatmak lazım. Rusya-Ukrayna Savaşı, Türkiye'nin Dağlık Karabağ Zaferi'nde oynadığı rol. Yunanistan'a karşı Türkiye'nin durumu. Bütün bunlara baktığımızda Türkiye'ye birileri mesaj vermeye çalışıyor. İçeride de HTŞ'nin bir takım faaliyetleri var. Özellikle İdlib'de… Afrin bölgesinde de sorunlar var. Bunlardan birisi olabilir." dedi.

Ntv'ye konuşan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"2019'dan beri zaten o bölge eksik kalan Cumhurbaşkanı'nın tanımlamış olduğu Irak sınırından Fırat'a uzanan o bölgede zaten bir hareket yapılması gerekiyor. Neden gerkiyor? Bir kere terör örgütünün Türkiye ile olan fiziki bağının koparılması için yapılması gerekiyor."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 37
  • Serdengeçti 1 yıl önce Şikayet Et
    Zafer sahibi Allah'dır c.c nasip ederse oda olacak yasayıp göreceğiz
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör yuvalari sinirimizda. Temizlenmeli derhal
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz'dan sonra MIT teşkilatı bünyesine alınan, 15 Temmuz öncesi ZAMANLARDA tüm bilgilerinin ABD'ye uçurulduğu açığa çıkan " Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığının (GES K.lığı) " TEKRAR TSK'YA BAĞLANSIN ..!!" " şeklinde görüşlerini / tekliflerini katıldığı tv programlarındaki yorumlarına konu yapan Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı PEKİN ...!!???
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Operasyonla oranın tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor. Sınırdan en az 50 km yerleşim olmamalı. Canlı kuş bile uçmamalı.
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Her KAMPA 1 HERON İHA FEDA ZAMANI GELDİ İNSANSIZ LARLA KAMPLARDA CANLI kalmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi