Mahkemeden İlyas Salman hakkında karar

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan oyuncu İlyas Salman beraat etti.

Mahkemeden İlyas Salman hakkında karar
Mahkemeden İlyas Salman hakkında karar
GİRİŞ 01.12.2022 15:25 GÜNCELLEME 01.12.2022 15:25
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

54. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya İlyas Salman katılmadı. Duruşmada İlyas Salman’ın avukatı katıldı. Geçen celse esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın olay tarihinde davaya konu olan videoda Türk milletine yönelik 'Akılsız halk' şeklindeki söylemi nedeniyle İlyas Salman’ın 'Türk Milletini Alenen Aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsini talep etmişti.

Duruşmada söz verilen İlyas Salman’ın avukatı, "Müvekkilimin açıklamaları düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. İfadeleri diğer vatandaşlara göre daha sert olabilir. Kendisi sevilen bir sanatçıdır. Beraatını talep ederiz" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçunun unsurlarının oluşmadığı belirterek, İlyas Salman’ın beraatine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Salman'ın 25 Ocak 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Türk milletini aşağılayan ifadelerde bulunduğu öne sürülüyor. İddianamede İlyas Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyordu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Ahmet bey, 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini sosyalist ve ateist gören böyleleri, aslında tutuklanıp kahraman olmak istiyorlar. Bu adam, beraatine sevinmedi, çünkü, piyasada unutulduğu için tekrar hatırlanmak istedi ama, kahramanlığı yarım kaldı.
    Cevapla
  • ŞAMİL YÜCE 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ne dediğini hatırlamaz ki.... Çünkü 24 SAAT HER FIRSATTA SARHOŞ.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    biri salman biri salman rüjdi
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Amenna Ondan Şüphemiz yok tek tesellimizde o ama bu alçağın yaptığı yanına kar kalacak
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    öz be öz salmanlı avşarı olan bu beyimiz, Türkmen olduğunu bilen birisi olarak, Türk milletine hakaretleri bini geçmiştir. sevilen sanatçı yalanına gelince, islama fütursuzca saldıran bu alçağı ancak kendi gibi islam düşmanları seviyor. Türk milletine hakaret etmek zaten bir suç olsa idi hiç içeriden çıkmaması gerekirdi. sahipsiz bir milletin vel hasıl.
    Cevapla
  • gecelerin yargıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    On numara on yıldız açıklama eyvallah kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!