Cinsel istismara karşı Araştırma Komisyonu kuruldu! Karar Resmi Gazete'de

TBMM’de kabul edilen ve cinsel istismara karşı mücadele için kurulan “Araştırma Komisyonu” kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürüklüğe girdi.

Cinsel istismara karşı Araştırma Komisyonu kuruldu! Karar Resmi Gazete'de
Cinsel istismara karşı Araştırma Komisyonu kuruldu! Karar Resmi Gazete'de
GİRİŞ 06.01.2023 03:07 GÜNCELLEME 06.01.2023 03:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Altı yaşındaki bir kız çocuğunun evlilik adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, altı yaşındaki bir kız çocuğunun evlilik adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılacak. Bu araştırmayı yapacak Komisyon 19 üyeden oluşacak.

Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışmasına Genel Kurulun 3 Ocak 2023 tarihli 44'üncü birleşiminde karar verildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yalan iftira peşinde bu denli durulması şaşırtıcı. 12-13 yaşındaki çocukların kendi rızamla yaptım derlerse suç değil.. Ama 18 yaşından önce evlenirse suç.. Kapitalist basının yönlendirmesiyle değil birazda Kitabımız Kuranda Rabbimizin emirlwerinede göz atalım. Ölünce ondan sorgulanacaz.
    Cevapla
  • Unutmayın ! 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu suçlara karşı Kanunlarda ceza namına bir şey bırakmayarak teşvik eden hükümeti de araştırmaya dahil etsinler..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...