Manavgat yangınında gözyaşlarına boğulan Gülsüm Uysal evine kavuştu

Antalya'da 2 yıl önce yaşanan yangın felaketinde evi alevler içinde kalınca ağlayarak feryat ettiği anlar hafızalara kazınan Gülsüm Uysal, yeni evine taşındı.

Manavgat yangınında gözyaşlarına boğulan Gülsüm Uysal evine kavuştu
Manavgat yangınında gözyaşlarına boğulan Gülsüm Uysal evine kavuştu
GİRİŞ 06.01.2023 15:48 GÜNCELLEME 06.01.2023 15:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 28 Temmuz 2021'de büyük bir yangın felaketi yaşanmıştı.

1 haftadan uzun süren; Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde de etkili olan Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınında 7 kişi yaşamını yitirdi, 60 bin hektar alan yandı, 2 binin üzerinde ev, iş yeri, depo ve ahır da zarar gördü.

Yangından en çok etkilenen yerlerden Manavgat'ın Kalemler Mahallesi'nde, onlarca ev zarar gördü.

AĞLADIĞI ANLAR HALA HAFIZALARDA

Mahallede Uysal Ailesi'nin yaşadığı ev de yandı. Gülsüm Uysal, evinin önünde ağlayarak, “Böyle iş mi olur Allah'ım? Böyle acı mı olur Allah'ım? Daha yanıyor, kalmamış bir şey. Ne yapacağız? Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerede kalacağız? Dayanılır mı buna? Yavrumun çeyizleri, ciğerlerimin çeyizleri yandı.” diyerek feryat etti.

BAKANLIK YAPILAN EVLERİ TESLİM ETTİ

O anların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverler, Uysal Ailesi için harekete geçti.

Gülsüm Uysal'ın evlilik hazırlığı yapan kızı Gamze için hazırladığı, yangında yanan çeyizi yenilenip, tamamlandı. Uysal Ailesi de bu süre zarfında başka bir yerde hayatlarına devam etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapılan yeni evlerine yakın zamanda taşınıp, eşyalarını tamamlamaya başladı. Yeni evleriyle yeni hayatlarına başlayan aile, yaşadıkları korku dolu anları unutmaya çalışıyor.

O GÜNÜ ANLATTI

O gün yaşadıklarını unutamadığını söyleyen Gülsüm Uysal, "Yukarıda yangının çıktığını gördüm. Bir anda alevler, duman bastı. O günü unutmak mümkün değil, her an yaşıyoruz. Bugünümüze şükürler olsun. Her şeyimizi bıraktık, sadece üstümüzdeki kıyafetle çıktık.

15-20 dakika içerisinde bir anda köy alevlerin arasında kaldı. Dumandan gözlerimiz görmüyordu. Evimi bırakıp gidemedim. Eşim rahatsızlandı ve hastaneye götürdüler. Ben gitmedim, evimi bırakıp gidemedim." dedi.

"Çok şükür, bir senenin içerisinde evimiz yapıldı"

Alevlerin arasında kalınca büyük korku yaşadıklarını belirten Uysal, "O sırada telefonla eşim bana durumun nasıl olduğunu sordu. Ona 'Yetiş hiçbir şeyimiz kalmadı' derken görüntüler çekilmiş. Çok şükür, bir senenin içerisinde evimiz yapıldı.

Evimize girdik. Belediye başkanlarımızdan ve yardımseverlerimizden Allah razı olsun. Eşyalarımızı aldık, yuvamıza girdik. Ama o anlar mümkün değil, unutulmaz. Çocuklarımın bir fotoğrafı bile kalmadı." diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    ablacım belediye başkanındanda memnun kal ama bakanı velhasıl devletin cumhurbaşkanını anmaman haksızlık . evleri reis yaptırdı teşekkürü belediye başkanına yapiyorsun haksızlık degilmi. güçlü devleti oluşturan recep tayyip Erdoğana teşekkürü çok görme .selametle kal
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz var olsun... Milli görüşten gelmemiş başka bir hükümet olsaydı sahip çıkan olmazdı bu afetzedelere...
    Cevapla
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    insaallah nankörlük olmaz
    Cevapla
  • Devletçi 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP kazanırsa görürsünüz yardımları, düşünmek bile istemiyorum.
    Cevapla
  • elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte devlet !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık