Trafik kurallarını 5. kez çiğnedi! Alkollü sürücü 2042'ye kadar araç kullanamayacak

Kırıkkale'de başkasının aracıyla trafiğe çıkarak kaza yapan sürücüye (62) ehliyetsiz, alkollü ve sigortasız araç kullanmaktan 16 bin 632 lira para cezası kesildi. 5'inci kez alkolden işlem yapıldığı için 2042'ye kadar ehliyetine el konuldu.

GİRİŞ 22.01.2023 20:48 GÜNCELLEME 22.01.2023 20:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kaza, akşam saatlerinde Kırıkkale-Çorum D200 kara yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.A. (62) idaresindeki 06 Z 3412 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan sürücünün alkollü olduğu öne sürüldü. Sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

5 DEFA KURALLARI YOK SAYDI, 81 YAŞINA KADAR ARAÇ KULLANMASI YASAKLANDI

Polis ekiplerince, 5'inci kez alkollü araç kullanmaktan işlem yapılan 62 yaşındaki sürücünün ehliyetini alma süresi 2042 yılına kadar uzatıldı. Alkollü, ehliyetsiz ve sigortasız araç kullanan sürücüye toplamda 16 bin 632 lira para cezası uygulandı. Ayrıca, aracın ruhsat sahibine de 8 bin 190 lira para cezası kesildi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaletebak adalete
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir ceza. beşinci kez aynı suçu işliyor hala para cezası veriliyor. Ehliyetini almak da onun için ceza değil, kullanmaya devam edyor.Bir insanın ölümünü mü bekliyorsunuz. ARTIK ATIN İÇERİ böylelerini. Başka türlü durduramazsınız.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir ceza. Ceza para ile satın alınmamalı tıpkı bu ceza gibi
    Cevapla
  • ehliyet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezadan korkup bir daha araba kullanmaz. İçkiyi de bırakır. Çok caydırıcı olmuş. (yapar mı ? dersiniz)
    Cevapla
  • FaTiH 1 yıl önce Şikayet Et
    durum onu gösteriyor ki bu adam akıllanmayacak aynı şekilde alkollü ve ehliyetsiz olarak araba kullanmaya devam edecek. bu kişinin alması gereken ceza 82 yaşına kadar HAPİS cezası olmalıdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu