Skandal olay sonrası Oğuzhan Uğur ifade verdi!

Oğuzhan Uğur "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" gerekçesiyle ifade verdi.

GİRİŞ 13.02.2023 14:54 GÜNCELLEME 13.02.2023 14:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, sahibi olduğu "BaBala TV" adlı twitter hesabından "Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı" yönünde yapılan asılsız paylaşımlar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Avukatı Çağdaş Çelik ile geldiği İstanbul Adalet Sarayı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı'nda yaklaşık 3 saat ifade veren Oğuzhan Uğur, daha sonra adliyeden ayrıldı.

Uğur, savcılık çıkışında basın mensuplarının "Deprem bölgesine dönecek misiniz?" sorusu üzerine, "İfademizi verdik, çalışmaya devam ediyoruz. Şu an öyle bir düşüncemiz yok, bakacağız." yanıtını verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Asrın felaketi olarak nitelendirilen, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetleri yürütüldüğü esnada "BaBala TV" isimli Twitter hesabından Kahramanmaraş'taki Hatay Yarseli Barajının duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulması, bu paylaşımların deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Savcılık, Oğuzhan Uğur ve diğer sorumlu kişiler hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla resen soruşturma başlatmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ankaradan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar anlayın bu ve buna benzeyenler bizden değil,ülkesini vatanını seven birisi bunun yaptıklarını yapmaz.
    Cevapla
  • seyami 1 yıl önce Şikayet Et
    Şuda adam sınıfına girdiya valla helal bizim insanımıza
    Cevapla
  • yalnız kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    sundaki yürüyüşe havaya bakın sanki heryerin ağası, bunun gibileri temizlemek lazım
    Cevapla
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    bilmiyorsan yayma... yoksa yalancı muamelesi görürsün. sadece bu olay için degil. begenmediklerin için yapılan haberleri de yayma...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!