Edirnekapı Şehitliği'nde 15 Temmuz şehitleri için tören düzenlendi

Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Gül'ün katıldığı törende şehitler için dualar edildi.

 Edirnekapı Şehitliği'nde 15 Temmuz şehitleri için tören düzenlendi
Edirnekapı Şehitliği'nde 15 Temmuz şehitleri için tören düzenlendi
GİRİŞ 15.07.2023 12:31 GÜNCELLEME 15.07.2023 12:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Programa İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kuvvet komutanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Programda yapılan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dualar edildi. Anma töreni sonrası şehit mezarlarına karanfil bırakan protokol üyeleri, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Burada basın mensuplarına konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Bugün 15 Temmuz tarihimizin en karanlık sayfalarından biri. Bir ihanet girişimi ve aynı zamanda milletimizin yazdığı bir destanın da yıl dönümü dolayısıyla hem üzüntümüz var hem sevincimiz var. Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin ferasetiyle şehitlerimizin gazilerimizin ödediği bedelle bu devleti bu uçurumun kenarından alarak inşallah sonsuza kadar yaşatmak için bir bedel ödedi. Şu an şehitlikteyiz, şehitlerimiz bu ihanet kalkışmasının şahitleri. Şehit aileleri bunların şahitleri. Aziz şehitlerimizi ziyaret ettik. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimize başta şehit alileri olmak üzere sabırlar diliyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • nevizade 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbim hepsinden razı olsun. Efendimize komşu olsunlar inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...