İzmir'i kilitleyen grev sona erdi

İzmir'de 2 gündür süren metro ve tramvaydaki grevin sona ermesinin ardından hayat yeniden normale döndü.

İzmir'i kilitleyen grev sona erdi
İzmir'i kilitleyen grev sona erdi
GİRİŞ 02.08.2023 12:13 GÜNCELLEME 02.08.2023 12:13

İzmir ulaşımının can damarı olan metro ve tramvaydaki grev nedeniyle İzmirliler iki gün boyunca zor anlar yaşadı. Günde yaklaşık 400 bin kişinin kullandığı metro ve tramvayı kullanamayan vatandaşlar otobüs duraklarında büyük yoğunluk oluşturdu. Hem özel araç kullanımının artması hem de otobüs seferlerinin artması nedeniyle kent trafiğinde yoğunluk meydana geldi. Anlaşmanı sağlandığı, grevin sona erdiği müjdesini de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

EN DÜŞÜK MAAŞ 22 BİN 105 TL

Başkan Soyer, bugün yine sosyal medya hesabından anlaşmayla ilgili paylaşımda bulunarak, İzmir Metro AŞ çalışanlarının alacağı en düşük ve en yüksek maaşı açıkladı. Başkan Soyer'in açıklamasına göre, en düşük maaş 22 bin 105 TL olurken en yüksek maaş 25 bin 9 TL oldu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe