Camideki skandal görüntülerin ardından gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camii’nde çektikleri ve sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflar sebebiyle haklarında resmen soruşturma başlatılan Ezgi C. ve Bilal K.’nin gözaltına alındığını duyurdu.

GİRİŞ 15.08.2023 10:38 GÜNCELLEME 15.08.2023 11:03
Bu Habere 398 Yorum Yapılmış

Ankara'nın en büyük camilerinden biri olarak gösterilen Kocatepe Camii’nde çekilen görüntüler sosyal medyada ve kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Kısa sürede gündem olan görüntülerin ardından Ankara Valiliği'nden açıklama geldi. "Cami mehabetini rencide eden görüntüler" olarak ifade edilen olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı. Çekimi yapan yönetmen ise özür mesajı paylaştı.

GÖZALTINA ALINDI

Fotoğraflar sebebiyle haklarında resmen soruşturma başlatılan Ezgi C. ve Bilal K.’nin gözaltına alındığını duyurdu.

ZITLARIN BÜYÜSÜ BAŞLIĞIYLA PAYLAŞILDI

Ankara'da Kocatepe Camii'nde çekilen görüntüler, infiale neden oldu. Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp, namaz hareketleriyle poz verdi. Çekilen görüntüler de "Zıtlıkların büyüsü" başlığıyla paylaşıldı.

KADININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camisi'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkındaki soruşturma kapsamında fotoğrafları çekilen kadının kimliğinin belirlendiğini bildirdi.

"RENCİDE EDEN GÖRÜNTÜLER"

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Kocatepe Camii’nde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında valiliğimizce adli ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, camide çekilen fotoğraflara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 216/3. maddesindeki "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkilerin ardından ise çekimin yönetmeni Bilal Gabra Kısa sosyal medya hesabından özür dileyerek şu ifadeleri paylaştı;

Kocatepe camiinde yapmış olduğum çalışmamın amacından çok fazla saptığı ve yanlış yerlere çekildiğini üzülerek izlemekteyim. Niyetim camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin cami olduğunu göstermekken şu an vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim. Saygılarımla...

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 398
  • VETERINER_50 8 ay önce Şikayet Et
    o imam nerdeymiş tek derdi maaş almak heralde ?
    Cevapla
  • Selçuk 8 ay önce Şikayet Et
    Bunları camiye alanda kabahat
    Cevapla
  • hasan 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlar cekim yaparken diyanet görevlileri caymi iciyorlarmis. Ni ye izin vermisler..
    Cevapla
  • Sebha 8 ay önce Şikayet Et
    Allah rızası için söyleyin, Diyanet'in camideki koruma görevlileri bu ahlaksızlar çekim yaparlarken neredelermiş? Camii içi ve dışı kamera dolu!
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Camide koruma görevlisi yani güvenlik hangi camide var hiç görmedim Kocatepe de de görmedim var mı gerçekten
    Cevapla
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Devlete sesleniyorum bunlari serbest birakmayin oldururler.hak etdikleride odur zaten...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı