Kanarya Adaları'nda orman yangını: Köyler tahliye edildi

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları'ndan Tenerife'de yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangını nedeniyle 5 köy boşaltıldı.

Kanarya Adaları'nda orman yangını: Köyler tahliye edildi
Kanarya Adaları'nda orman yangını: Köyler tahliye edildi
GİRİŞ 17.08.2023 20:03 GÜNCELLEME 17.08.2023 20:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

The Independent gazetesinin haberine göre, Tenerife Adası'nda çıkan yangını söndürme ve risk altındakileri tahliye çabaları devam ediyor.

Kanarya Adaları Özerk Yönetimi Başkanı Fernando Clavijo yaptığı basın toplantısında, "Yangın kontrolden çıkmış durumda. Tablo çok pozitif görünmüyor." ifadelerini kullandı.

Yangında 1800 hektarlık alanın kül olduğunu söyleyen Clavijo, söndürme çalışmalarında 200'den fazla personelle 13 uçak ve helikopterin görev aldığını kaydetti.

Yangının tehdit oluşturduğu Arrate, Chivisaya, Media Montana, Ajafona ve Las Lagunetas köylerinin önlem olarak tahliye edilmesinin yanı sıra adanın kuzey kesimlerindeki dağlara giden yolların da geçici süreliğine kapatıldığı bildirildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Mizah 8 ay önce Şikayet Et
    Kuran yakmaya devam edin. Bakalım daha nereler yanacak. Bu sadece başlangıç gibi gözüküyor.
    Cevapla
  • Mizah 8 ay önce Şikayet Et
    Tüh Darwin'in ispinozları da yanacak. Evrim yok oldu.
    Cevapla
  • Yiğido 8 ay önce Şikayet Et
    Azgınlık Sapkınlık Günahlar Sonu bu
    Cevapla
  • Efe 8 ay önce Şikayet Et
    Havai ve Kanarya adaları dijital kölelik için alt yapı uygulama alanı yapacaklar. Akıllı şehirler insanın özgürlüğü alınacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem