Sosyal medya soruşturmasındaki tutuklanmaların detayları ortaya çıktı!

Ankara'da sosyal medya platformları üzerinden provokasyon yaptığı tespit edilen 4 şüpheli, tutuklandı.

Sosyal medya soruşturmasındaki tutuklanmaların detayları ortaya çıktı!
Sosyal medya soruşturmasındaki tutuklanmaların detayları ortaya çıktı!
GİRİŞ 21.10.2023 04:24 GÜNCELLEME 21.10.2023 04:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ajans Muhbir hesabının yöneticisi Serkan Kafkas, Müdafaa Hareketi soruşturmasında gözaltına alınan Serdar Sönmez, Ümit Yasin Perinçek ve Furkan Uludağ’ın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamalarından Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ajans Muhbir hesabının yöneticisi Serkan Kafkas, Müdafaa Hareketi soruşturmasında gözaltına alınan Serdar Sönmez, Ümit Yasin Perinçek ve Furkan Uludağ hakim karşısına çıktı. 

Bağlantılar tespit edildi

Mahkeme tutanaklarına göre “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna ilişkin soruşturma dosyası içeriğinde bulunan çözüm tutanakları, dijital inceleme tutanakları, sosyal medya çıktıları ve şüphelilerin ifadelerinden yola çıkarak Serkan Kafkas’ın Süha Sönmez ile bağlantısı olduğu, Ümit Yasin Perinçek ve Serdar Sönmez’in ise Adem Enes ile bağlantısı olduğu tespit edildi. Furkan Uludağ’ın ise Batuhan Çolak ile bağlantısı olduğu belirlendi.

TCK 216/1 halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve TCK 217/A yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan, 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

İletişim halindeydiler

Mahkeme, sosyal medyada yalan haberleri yaydıkları yönünde kuvvetli şüphe bulunduğu, bu haberleri yayarken birbirleri ile iletişim halinde oldukları, haberlerin içeriğinin gerçek olmadığı yönünde bilgi sahibi olmamalarının hayatın akışına aykırı olacağı tüm dosya kapsamına göre şüphelilerin atılı suçu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin olduğuna kanaat getirdi.

Kaçma şüphesi tutuklama getirdi

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği söz konusu şüphelilerin kaçma ve delilleri karartma ihtimallerinin bulunduğu, bu nedenlerle adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı CMK’nın 100. maddesi ile ilgili düzenlemeler ile AİHS 5. maddesindeki tutuklama şartları kapsamında isnat olunan suç ile orantılı olarak tedbir kapsamında CMK’nın 101. maddesi uyarınca ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Adnan 6 ay önce Şikayet Et
    Kasıtlı olarak asılsız politik haber yayan kişilerin teröristten farkı yoktru . Ortak amacı kaostur. En ağır cezayı verin
    Cevapla
  • Adil 6 ay önce Şikayet Et
    Sonun da sanki yavaş yavaş da olsa ülkeye adalet geliyor gibi sonunda
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    ciddi yaptırımlar gelmeli
    Cevapla
  • GAZ Kardeşliği 6 ay önce Şikayet Et
    Filistin lehine propaganda mı yapıyorlardı acaba...?
    Cevapla
  • insan 6 ay önce Şikayet Et
    Klavyeyle dővün fitne cıkaranları vatan millet düşmanlarını Devletimiz varolsun düşmanlar korksun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza