BBP lideri Destici'den Yargıtay-AYM kriziyle ilgili açıklama

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak ilkesel manada kuvvetler ayrılığından ve kuvvetlerin birbirlerini denetleyebileceği bir sistemden yanayız" dedi.

BBP lideri Destici'den Yargıtay-AYM kriziyle ilgili açıklama
BBP lideri Destici'den Yargıtay-AYM kriziyle ilgili açıklama
GİRİŞ 11.11.2023 21:17 GÜNCELLEME 11.11.2023 21:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BBP Genel Başkanı Destici, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Destici sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Büyük Birlik Partisi olarak ilkesel manada kuvvetler ayrılığından ve kuvvetlerin birbirlerini denetleyebileceği bir sistemden yanayız. Bu, aynı zamanda hukuk devleti anlayışımızın gereğidir” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN ACİLEN YENİ SİVİL, TAM DEMOKRATİK BİR ANAYASAYA İHTİYACI VARDIR"

Yaptığı paylaşımda, “Adalet mülkün temelidir” sözünü hatırlatan Destici, “Temelin adalet kurumları arasındaki tartışmalarla zarar görmesini istemeyiz. Yaşananlardan çıkartılabilecek ilk sonuç, hukuk sistemimizin, zaman zaman karşı karşıya kaldığımız benzer problemlere, istismarlara, devlet aleyhindeki faaliyetlere hukukun alet edilmesine yol açmaması için, kendi içindeki boşlukların ve zaafların giderilmesi mecburiyetidir. Gelinen nokta şunu net bir şekilde ortaya koymuştur; Türkiye’nin acilen yeni sivil, tam demokratik bir Anayasaya ihtiyacı vardır. Bütün bu tartışmaları sonlandıracak yeni bir anayasa çağrısı yapmak yerine, sokak ve eylem çığırtkanlığı yapmak samimiyetsizliktir, sorumsuzluktur. Bugünkü tartışmaların çekilmek istendiği alanda, ülkeye, millete, hukuka ve demokrasimize herhangi bir katkı sağlanamayacağı gibi, çözüm toplumsal mutabakat ve yine hukuk çerçevesinde aranmalıdır” dedi. 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hazine yardımınıda kesmeyen anayasa mahkemesinden ne beklenir
    Cevapla
  • maho 5 ay önce Şikayet Et
    desteci bey hiç senin kişisel fikrin yok mu sayın reisin dediğini tekrar etmeye mecburusunuz
    Cevapla
  • Burhan Uysal 5 ay önce Şikayet Et
    Pkk siyasi uzantısı HDP yi kapatmayan Anayasa Mahkemesi, büyük soru işaretleri
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Aynı AYM vaktinde Ak Partiyi de kapatmadı. Herkes beğenmediği partiyi terörist ilan edip kapatırsa demokrasi mi olur? Biraz şuurlu olun. Kapatsan ne olacak yenisini kurdular devam ediyorlar bile.
    Cevapla
  • Özhan 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkemiz de adalet sistemi çökmüştür bunu herkes biliyor ben kendim bir şikayette bulundum cimer den yargıya karışamayız diye cevapladı yani yargı hata yapsa da kimse karışmasın diyor işte sonuç bu ülkenin başına sorun çıktı mı? Evet
    Cevapla
  • tepki 5 ay önce Şikayet Et
    yuksek mahkeme de olsa onlari da konrol edecek takip edecek yanlis karar verdi mi iptal edecek istem olacak zaten yuksem mahkeme pkk terør mafia ceteleri kurtarmak icin kurulmus bir mahkeme sanki terør sucu ve bir cok suc dan ceza alan vekil olamaz yad orta suc var ise iptal edemez orda karar alanlari yangilanacak terør bagi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...