Karatay Belediyesi’nin konukevi depremzede ailelerin hizmetinde

Konya Karatay Belediyesi’nin depremin ardından iki ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamlayarak hizmete açtığı konukevi depremzede ailelere hizmet etmeye devam ediyor.

Karatay Belediyesi’nin konukevi depremzede ailelerin hizmetinde
Karatay Belediyesi’nin konukevi depremzede ailelerin hizmetinde
GİRİŞ 30.11.2023 14:32 GÜNCELLEME 30.11.2023 16:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konya Karatay Belediyesi 6 Şubat depreminin hemen ardından deprem bölgesine sevk ettiği yüzlerce ekip ve iş makinesinin yanında Konya’ya gelen depremzede vatandaşlar için sadece iki ayda 7 bloktan oluşan yerleşke inşa etti. Nisan ayının başında AFAD koordinasyonuyla ilk ailelerin yerleştiği Karatay Konukevi’nde 7 ayda yüzlerce aile dönüşümlü olarak konakladı. 

Yapımı ve buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, halı, koltuk ve yataklar gibi ihtiyaçları kapsayan tefrişatının tamamı Karatay Belediyesi tarafından karşılanan konukevini Karatay halkının gönül birliğinin yansıması olarak tarif eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca şöyle konuştu, “Asrın afetini duyar duymaz bölgeye koştuk. Tüm ekiplerimiz, araçlarımız aylarca durmadan, duraksamadan görev aldı. Hala bölgeye desteğimiz devam ediyor. İhtiyaç duyuldukça da Karatay Belediyesi olarak çalışmalarımız devam edecek. Hamdolsun necip milletimizin gösterdiği büyük dayanışma yaraların çok daha hızlı kapanmasına vesile oldu. Bizler de bu milletin belediyeleri olarak var gücümüzle hem deprem bölgesinde hem de şehrimizde çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Depremin ilk günlerini atlattıktan sonra attığımız ilk adımlardan biri konukevimizi inşa etmek olmuştu. Çok kısa bir sürede yapımını tamamladık ve hizmete sunduk. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın.”

Ayrıca konukevinde yine belediye tarafından özellikle çocuklara yönelik aktiviteler de düzenleniyor. Konya’da 6 Şubat depreminden inşa edilen tek yerleşke olan Karatay Konukevi’nin hemen yanına yine Karatay Belediyesi tarafından geniş yeşil alan ve çocuk oyun gruplarından oluşan park da inşa edildi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Önce İNSANLIK 5 ay önce Şikayet Et
    Allah kimseyi zor durumda bırakmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler